Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi.Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere Belediye toplantı salonunda toplandı.
 
2014 yılından itibaren Kaş Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Halil Kocaer görevinin 31 Mart tarihinde sona erecek olması dolayısı ile son kez meclise başkanlık etti. Ayrıca yeniden aday olmayan meclis üyeleri de son kez toplantıya katıldılar.
 
Başkan Halil Kocaer Toplantının açılışında yaptığı konuşmasında ; “ 59 ay önce ilk meclis toplantımızı burada hep beraber yaptık.Bu gün son toplantımızı yapıyoruz. Beş yıl süre içerisinde sizler ile birlikte olumlu, verimli ve güzel çalışmalar yaptık. Uygulamaya giren yeni Büyükşehir yasası ile yeni bir yapılanmaya gidildi. Belde belediye başkanlıkları kalktı.Tamamı Kaş belediyesine mahalle olarak dahil edildi. 54 yerleşim yeri olan, yaylasıyla ,sahili ile şehrimize hep beraber hizmet veriyoruz.Belediye hizmet alanımızın genişlemesi dolayısı ile 2014 yılı içerisinde belediye hizmetlerinin verimli yapılabilmesi için araç, gereç ve eksikliklerimizi tamamlamak için kararlar aldık.Hep birlikte imkanlarımız dahilinde hizmet ettik.Bu hizmette planlanmasında, bütçelenmesinde tüm meclis üyelerimizin payı ve emeği var.

Hizmet süremiz boyunca meclisimiz çok olumlu ve uyumlu çalışmıştır.Tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.Önümüzdeki dönem aday olan arkadaşlarımız seçilirler ise yine mecliste yer alacaklar.Aday olmayan arkadaşlarımız meclise veda ediyor, hayata veda etmiyorlar.Göreve yeni gelecek arkadaşlarımız, kalan hizmetleri ve devam edecek çalışmaları yürütecekler.Dünyanın incisi olan Kaş’ın daha iyi olması için çalışacaklar.Yeni seçilecek Başkan ve meclis üyelerimize başarılar diliyorum. “ dedi.
 
Başkan Kocaer’in konuşmasının ardından gurupları adına söz alan meclis üyeleri veda ve teşekkür konuşmaları yaptılar.
 
Konuşmaların ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 2’inci maddesinde yer alan Kalkan Mahallesi 2788 ve 2789 parseller için hazırlanan plan değişikliği dosyasına ilişkin imar komisyon raporu görüşülerek Başkan Kocaer’in önerisi ile teklifin gündemden çekilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Gündemin 3’üncü maddesinde yer alan Çayköy Mahallesi l72 ada 24 parselde bulunan Halı Sahanın yetki ve sorumluluğunun 5 yıl süre ile Çayköy İlkokulu Müdürlüğüne tahsisi yapılan oylama sonucu kabul edildi.
 
 
Gündemin 4’üncü maddesinde yer alan Kınık Mahallesinde bulunan l92 ada 4 parseldeki belediyeye ait hissenin satılması meclis tarafından uygun görülerek kabul edildi.
 
 
Gündemin 5’inci maddesinde Belediye’ye  ait Kaş Belediye Çay Bahçesi, Kalkan Muar Kafe, Çavdır Kafe ve Acısu Plajına ait işletme fiyat tarifelerinin güncel fiyat listesi ile uygulanması oy birliği ile kabul edildi.
 
  Mecliste gündem dışı yapılan görüşmede meclis üyelerinin önergesi üzerine, Kaş İlçesi Merkez Andifli Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan ve yarım ada kavşağında Süleyman Yücesan caddesi ile kesişen isimsiz sokağın isminin Ümmü Gülsüm Gökçe sokağı olarak tescil edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
 Meclis toplantısının ardından meclis üyeleri toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 
Editör: TE Bilisim