Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Başkanlığı tarafından belediye çalışanlarına yönelik olarak verimlilik eğitimi düzenlendi. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, daha önce belediye personeli ile bir araya geldiği bayramlaşma töreninde, personele yaptığı konuşmada, personele yönelik olarak eğitim çalışmaları düzenleneceğini söylemişti.
Kaş Belediyesi Kültür Evi’nde düzenlenen verimlilik eğitimine, Kaş Belediyesi’nde görev yapan birim müdürleri ve çalışanlar katıldı. Eğitim seminerini, eğitimci Gökhan Özer verdi.
Özer, slayt eşliğinde çalışanları çeşitli konularda bilgilendirdi. Eğitimci Özer eğitimde yaptığı konuşmada” Başta yöneticiler olmak üzere çalıştığım kurumda görevimiz, başarılı olarak o kurumu yönetmektir. Başarıya giden yolda en büyük görev yöneticiye düşmektedir. Bu nedenle öncelikle yöneticiler görevlerini, yasaları ve yönetmenlikleri çok iyi bilmek zorundadır. Çalışma arkadaşlarını motive etmesini bilmeli, doğru biçimde yönlendirmelidir. Doru biçimde motive etmelidir. Eğer yönetici olarak sıkıntıya düşerseniz, çalışma arkadaşlarınızın bu iş için yeterli olup olmadığını gözden geçirin. Çalışma arkadaşlarınızın eksik yönlerini dikkatlice inceleyin. Onları giderin. Eksikleri gerekirse yeni personelle birlikte tamamlayın. Sorunların çözümünde güleryüz, etkili konuşma, etkili iletişim çok önemlidir. Karşınızdaki kişi ve halkla doğru iletişim kurulmalı. Doğru iletişimde sevgi, saygı dışına çıkılmamalı. Karşınızdakine doğru bilgi verin. Etkili konuşun. Doğru iletişimde ses tonu çok önemli. İşinizde başarılı olmada doğru iletişimin katkısını unutmayın. Sorunları çözerken strese girmeyin. Sakin kalın. Kendinizi kontrol edin”dedi. Ardından soruları yanıtladı.
Eğitimle ilgili olarak Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise yaptığı konuşmada” Personelimizin verimliliğini, motivasyonunu artırmak, yeni bilgilerle buluşturmak için bu eğitim seminerini düzenledik. Personelimizin birçok konuda yeni bilgiler edindiklerini düşünüyorum. Çünkü değişen çalışma koşullarını, iletişim konularında önemli yaklaşımları öğrendiler. Bu tür eğitimlere devam edeceğiz. Amacımız çalışanlarımızın verimliğini artırmak. Gelişen koşullara ayak uydurmalarını sağlamak. Vatandaşlarımızla doğru, etkili iletişim kurmalarını sağlamak”dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim