Kaş Belediye Meclisi 2021 yılının son toplantısını yaptı. Aralık ayı toplantısına meclisinin 25 üyesinden 24'ü katıldı.
Kaş Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısına Başkan Mutlu Ulutaş başkanlık yaptı. 2021 Yılının son meclis toplantısına 24 üye katıldı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, toplantıda 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nı yenileme ihalesine katılan 4 firmadan 3'ünün muammen bedelin üstünde fiyat verdiğini anlattı. Muammen bedelin altında fiyat veren firmanın, işi yürütemeyeceğine karar vererek, ihaleyi iptal ettiklerini dile getiren Ulutaş, 24 Aralık'ta tekrar ihaleye çıkacaklarını söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nın önündeki yol ile Küçük Çakıl Yolu'nun ihalesinin yapıldığına değinen Ulutaş, "Çalışma kısa sürede başlayacak. Bu üç proje turizm sezonu öncesi tamamlanacak. İlçemizdeki iki tarihi cami olan Süleyman Çavuş ve Kalkan Mahallesi'ndeki Lami Bey Camisi'nin restorasyon ihaleleri yapıldı. Restorasyon giderlerinin yüzde 90'i Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığınca, yüzde 10'u da belediyemizce karşılanacak. Ayrıca kısa sürede Yeşilköy Mahallesi Sanayi Sitesi'nin ihalesini gerçekleştireceğiz. 2022 yılında da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.
Gündem görüşmelerinde kırsal mahalle statüsüne geçmek isteyen Akörü ve Yayla Kılınçlı mahallelerinin talebi komisyondan geldiği gibi oybirliği ile kabul edildi. Kararla, iki mahalle 'Kırsal Mahalle' statüsüne geçti. Aynı yönde talepte bulunan Gökçeören mahallesinin talebi, görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe ve Plan Komisyonu'na havale edildi.
Toplantıda belediye çalışanlarının örgütlü olduğu BEM-BİR-SEN ile belediye çalışanlarının Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 

Editör: TE Bilisim