Antalya'nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi toplandı. Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince gündemindeki maddelerini görüşmek üzere Kaş Belediyesi toplantı salonunda Haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya tüm meclis üyeleri katıldılar.

  Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş; “ Güzel bir ramazan ayı geçirdik. Kaş’lı hemşehrilerimiz ile mahalle, mahalle güzel günler yaşadık. Bayram boyunca ise turizmde çok yoğun günler yaşadık. Kaş’a gelen misafirlerimizi esnaf arkadaşlarımız ile birlikte en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Güzel bir hizmet sunduk. Misafirlerimiz Kaş’tan memnun olarak döndüler. Kaş 14-15-16 Haziran tarihlerinde Geleneksel 22’inci Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivaline ev sahipliği yapacak. Bu organizasyonu da Meis ile birlikte en iyi şekilde gerçekleştireceğiz.” Dedi.
Başkan Ulutaş’ın konuşmasının ardından meclis gündemindeki maddeleri görüştü.
 
 
  Meclis Gündeminde 2’inci maddede yer alan Bezirgan Mahallesinde kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere 3 adet bilirkişiyi seçti.
 
  Daha sonra Meclis Gündemin 3’üncü maddesinde yer alan  Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu ile Kaş Belediyesi İş Birliğinde Serbest Dalış Avrupa Şampiyonası ve Kaş-Başka Uluslararası yarışmalarına ilişkin protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'a oy birliği ile yetki verdi.
 
 
 Meclis Gündemindeki 4’üncü maddeyi görüştü. Belediyenin ihtiyaç duyulan (5 adet çift çeker hafriyat tipi damperli kamyon, 2 adet tek çeker arka enine taşıyıcılı damperli kamyon, 1 adet demir bandajlı silindir iş makinesi, 1 adet greyder iş makinesi, 1 adet paletli ekskavatör iş makinesi, 1 adet lastikli ekskavatör iş makinesi, 1 adet lastik tekerlekli kazıcı yükleyici 4x4 iş makinesi ve 1 adet çift kabin saç kasalı kamyonet) araçların ve iş makinelerinin satın alınması hususu görüşülerek, oylama yapıldı. CHP Meclis gurubunun çekimser kaldığı oylamada, oy çokluğu ile madde kabul edildi.
 
 
  Ardından Meclis Gündeminde yer alan 5’inci maddede alınacak olan araçlar ve iş makineleri için ek bütçe yapılması konusunu görüştü. Ek bütçe talebi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Meclis Gündeminde yer alan 6’ıncı maddedeki  ihtiyaç duyulan araç ve iş makinelerinin alınması için İller Bankasından 8.462.237,27 TL kredi talebinde bulunulması konusunu görüştü.CHP gurubu borçlanma ile ilgili kaygılarını dile getirirken ; “ Borç yiyen, kesesinden yer” diyerek uyarıda bulundu. Demokrat Partili Me CHP Meclis gurubunun çekimser kaldığı oylamada, oy çokluğu ile madde kabul edildi.
 
 
   Mecliste daha sonra Gündemin 7’inci maddesinin görüşülmesine geçildi. Belediyede 2019 yılında tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan mühendis ücretinin Asgari ücret üzerinden ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
 
   Gündemin 8’inci maddesinde yer alan Kalkan Mahallesi 2788 ve 2789 parseller plan değişikliği ile ilgili imar komisyonu kararı oy birliği ile red edildi.
 
   Meclis 9’uncu gündem maddesinde yer alan Belediye işletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde işletilmekte olan sosyal tesisler için 2019 yılı fiyat güncelleme konusunun görüştü. CHP’li meclis üyeleri tesislerdeki kayıp-kaçaklar ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettiler. Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş madde ile ilgili görüşmeler esnasında önceki meclis toplantısında yaptığı görevlendirmeyi hatırlatarak, meclis üyelerinden tüm belediye tesislerini denetlemelerini talep etti. Meclis yapılan görüşmeler sonucu, tüm belediye işletmelerindeki fiyat tarifelerinin en düşük fiyat listesi emsal alınarak tek fiyat olarak uygulanmasını karara bağladı. Oylamada DP’li Meclis üyeleri Belediye iştirakleri işletmelerinin kar zarar bilgilerinin bir sonraki meclis gündemine getirilmesi talebiyle, çekimser oy kullandılar.
 
   Belediye meclisi son olarak gündemin 10’uncu maddesini görüştü. Meclis Kaş İlçesi Kınık Mahallesi kapalı Pazaryeri ve Otopark inşaatının tamamlanabilmesi için İller Bankasından 6.000.000,00 TL kredi talebinde bulunulması hususunu oy birliği ile kabul etti.
 
    Gündem dışı söz alan Demokrat Partili Meclis Üyesi Abdullah Hamarat Mayıs ayı meclisinde meclis çalışmalarının sosyal medyadan canlı yayınlanmasını talep ettiklerini ifade ederek, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi talep etti. Abdullah Hamarat ayrıca çocuk oyun parklarına kamera sistemi kurulmasını, Kaş dışından da yoğun talep gören  Gömbe Uçarsu bölgesindeki yolun onarılmasını talep etti. Başkan Ulutaş ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, meclis çalışmalarının canlı yayınlanması 
 için gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Çocuk parkları için de kamera sitemi kurulacağını belirten Ulutaş, Uçarsu bölgesinde  ise belediye fen işlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim