Kaş Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince Meclis gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.Meclis Belediye Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Halil Kocaer’in Başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıya katılmayan dört belediye meclis üyesi mazeretlerinden dolayı izinli sayıldı.
 
 
BAŞKAN HALİL KOCAER; “YÜCE ALLAH SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN , MEHMETÇİĞİN YARDIMCISI OLSUN”
 
Başkan Kocaer toplantının açılışında yaptığı konuşmasında; “ Ülkemizin gündeminde öncelikli olarak Afrin Zeytin Dalı Operasyonu yer alıyor. Allah Yurdumuzu , Ordumuzu korusun. Milletimiz bu konuda tek yürek, tek bilek halindedir. Mehmetçiğimizin moral destek olarak arkasındadır.Geçtiğimiz günlerde Ova, Kınık, Yeşilköy, Çavdır, Çayköy başta olmak üzere bölgemizden bir TIR dolusu gıda maddesi gönderdik.Bu gönderilen ürünlere ihtiyaç olmaya bilir, fakat Mehmetçiğe arkanızdayız, sizinle beraberiz mesajı verilmiştir. Zorlu bir mücadele veriliyor. Operasyon yapılan bölgeler daha güvenli hale geliyor.Yüce Allah Silahlı Kuvvetlerimizin , Mehmetçiğin yardımcısı olsun” dedi.
 
TÜM MECLİS ÜYELERİ MEHMETÇİĞE DESTEKLERİNİ İFADE ETTİLER
 
Grupları adına söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Ahmet Akdeniz, CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Nazif Karacan, Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Nusret Baysal, Afrin Operasyonu için Başkan Kocaer’in temennilerine katıldıklarını ifade ederek, Mehmetçiğe destek ve üstün başarı dileklerini belirttiler.
 
Konuşmaların ardından Gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.
 
Meclisin 2’inci Gündem Maddesinde yer alan Ahatlı Sanayi Alanı 1/1000 Uygulama imar Planı içerisinde kalan 145 ada 10 parsel ( 10.867,99 m2) no’lu tarla vasfındaki taşınmazın 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesinin (e) fıkrasına istinaden satışının yapılması hususu görüşüldü.
 
BAŞKAN HALİL KOCAER; “ AMACIMIZ AHATLIDA SANAYİNİN BİRAN ÖNCE KURULMASI”
 
Başkan Kocaer madde üzerinde görüşmelere geçilmeden önce yaptığı açıklamada ; “ Yıllardan bu yana Ahatlı Sanayi bölgesinde özel mülk sahiplerinin tapulu alanları vardır.Bu alan 36 dönüm civarındaydı.İlave olarak 2/B olan yerler vardı. Burada Esnaf Odamızın, Kredi Kooperatifimiz ve Ulaştırma Hizmetleri Odalarımızın katkıları ile bir Sanayi Kooperatifi oluştu.Kooperatiflerin üyeleri belli oldu.Bu kooperatif üyeleri bu alandaki 36 dönüm ve ilave yanında 10 dönüm olmak üzere arazi sahibi oldu.Bu alanın planlamasını hep beraber yaptık.Meclisimizin de katkıları oldu.Uzun süreli uğraşlar verdik.Buradaki 2/B Arazilerin varislerinin haklarını biz belediye olarak satın aldık. 2/B İşlemlerini tamamladık.Buradaki iki tapudan oluşan 10 dönümlük alanın tapusunu aldık. Kooperatifin üyelerinin imkanları sınırlı.Talepleri var.Bizde yapsak bu alandaki yerleri iş yeri olarak vermemiz lazım.Buraya kooperatif üyelerinin ihtiyacı var.Bizim amacımız başlangıçtan itibaren bu alanda alt yapıyı oluşturmaktı.Bu alanı satışa çıkarmamızın sebebi oradaki ihtiyaca cevap vermektir.Kooperatif almaz ise başka alıcılar çıkabilir.Bunu bilemeyiz.Biz ihalesini yaparak, satışa çıkaracağız.Bu toplantımızda meclisimizden satış yetkisi alacağız.Bizim amacımız burada Sanayinin oluşmasına imkan vermek.Başkalarının da bu ihaleye katılma hakları var.Ancak bizim asıl amacımız buranı kooperatif tarafından alınması. Satış işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi gerekiyor. Bunu da oylarınıza sunacağız ” dedi.
 
Başkan Kocaer’in açıklamasının ardından, grupları adına söz alan meclis üyeleri konu hakkında görüşlerini belirttiler.
 
Ak Parti Grubu adına görüşlerini açıklayan Grup sözcüsü Ahmet Akdeniz “ Bölge zaten imarlı sanayi olarak tescillenmiş.Bizce uygundur” dedi. CHP adına söz alan Grup sözcüsü Mehmet Nazif Karacan ise ; “ Kooperatif bizim kooperatifimiz. Sanayi kooperatifine satışı söz konusuysa bizce uygundur. Bu şartla evet diyoruz.Yoksa başka birine satışına onay vermiyoruz. Kayıtlara bu şekilde geçsin ” dedi. Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Nusret Baysal da görüşlerini ifade ederken; “  Bizim içinde uygundur, görüşlere katılıyoruz” dedi. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından yapılan oylama sonucu madde oy birliği ile kabul edildi.  
 
 
 
Meclis daha sonra 3’üncü Gündem Maddesinde yer alan Kalkan Mahallesi Kördere Mevkiinde ASAT tarafından kanalizasyon hattı döşenmesi işine dair Antalya Büyükşehir Belediyesine başvuru yapabilmek için Belediye Meclisinden taahhütname kararı alınması hususunu görüştü.
 
BAŞKAN KOCAER; “BU BÖLGEDE TEMİZLİK İÇİN, HİJYEN İÇİN BU ÇALIŞMANIN MUTLAKA YAPILMASI GEREKİYOR ”
 
Başkan Kocaer madde üzerinde görüşmelere geçilmeden önce yaptığı açıklamada ;”Büyükşehir’in bizden şöyle bir talebi var.Büyükşehir ileride burada imar planını yaparken, bizim kanalizasyon döşettiğimiz alanları muhafaza edecek misiniz ? bu şartlarda buraya bu yatırımı yaparım diyor. Zaten bu bölgede cadde sokak oluşmuş durumda.Gelecekte sorun yaşanmayacaktır.  Meclisimizden alacağımız karar ile  bu taahhütnameyi vermiş olacağız.Bu bölgede temizlik için, hijyen için bu çalışmanın mutlaka yapılması gerekiyor.” Dedi.
 
 
BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ HASAN NUSRET BAYSAL ; “ KALKANDA YAĞMUR SUYU ÇALIŞMALARINDA MÜTEAHHİT BİR GÜN ÇALIŞIYOR, ÜÇ GÜN ÇALIŞMIYOR. 20 M2 BİR KALIBI VAR MÜTEAHHİT’İN.YANİ İÇLER ACISI”
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Nusret Baysal ; “ Sayın Başkanım biz burada zannederim yanlış bir işlem yapıyoruz.İmarın olmadığı mücavir alana biz kanalizasyon yapıyoruz! Doğrudur orada bir yerleşim mevcut.Kanalizasyonlar dışarıya akıyor olabilir. Fakat Yeşilköy’e bir şey yapmıyoruz, Çavdır’a bir şey yapmıyoruz.Kınık,Ova,Gömbeye bir şey yapmıyoruz. Eski belediyelerin olduğu yerlere bir işlem yapmıyoruz. Sadece üç beş tane tabela konulmuş. Oda zannedersem yağmur suyuyla alakalı bir işlem.Kalkanda yağmur suyu çalışmalarında müteahhit bir gün çalışıyor, üç gün çalışmıyor. 20 m2 bir kalıbı var müteahhit’in.Yani içler acısı. Geçen gün vatandaşımızın birisi bu inşaat alanında düşmüş, yoğun bakımda tedavi gördü. Kördere’ye elbette kanalizasyon yapılsın ve en önemlisi imar içerisine alınsın.” Dedi.
 
 
BAŞKAN KOCAER; “ ZEYTİNLİK ALAN OLARAK TESPİT EDİLEN HİÇBİR ALANDA İMAR ÇALIŞMASI YAPAMIYORUZ “
 
Başkan Kocaer açıklamalar üzerine yeniden söz alarak şunları söyledi; “ Bölgede hijyen için, halk sağlığı için sorun var. Çözüme kavuşturulması gerekiyor. İmarla ilgili çalışmalarımızda,İslamlar, Akbel, Bezirgan, Kördere, Gökseki, Yeniköy,Çukurbağ, Ağullu ve Bayındır olmak üzere, İlgili kamu  kuruluşlardan tarım ile ilgili mi? değil mi?  bilgi alınarak çalışma yapıldı.Kanun ve yönetmelikler var. Zeytinlik alan olarak tespit edilen hiçbir alanda imar çalışması yapamıyoruz.Tarım kurulundan geçecek. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor.Vatandaşların bütün parsellerini içine alan bir dosya hazırladık.Konuyla ilgili olarak Ankara’da görüşmeler yaptık. Tarım Bakanımız yurt dışında olduğu için, bu dosyamızı İlgili Bakanımız ile görüşülmek üzere, Dışişleri Bakanlığımıza bıraktık. Bu alanlar ile ilgili düzeltmenin yapılabilmesini talep ettik.Konunun takipçisi olacağız. Kördere ve Gökseki’de biraz sıkıntımız var. Ancak diğer yerlerde bir sıkıntımız yok ”
 
AK PARTİ KAŞ İL MECLİS ÜYESİ BÜYÜKŞEHİR KOORDİNATÖRÜ MUSA YÜCEL ; “KINIK VE OVA İÇİN KANALİZASYON GERÇEKTEN İHTİYAÇ, ANCAK TABAN SUYU OLDUĞU İÇİN ŞU ANDA ORADA BİR İŞLEM YAPILAMIYOR”
 
Ak Parti Kaş İl Meclis Üyesi Büyükşehir Koordinatörü Musa Yücel de konuyla ilgili olarak ; “ Kalkan’daki Müteahhit çalışmasını yerinde incelemek üzere Başkanım ile bölgeye gittik.Müteahhit ben 12’şer metre aralıkla betonu dökersem kalıbı ancak sökebiliyorum diyor.Bütün dökmek mümkün değil diyor.Burada bir aksama var. Yukarıya çıkıldıkça beton büzler gelecek ve iş hızlanacak diye düşünüyoruz. Nisan ayında buradaki çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Kınık ve Ova için kanalizasyon gerçekten ihtiyaç, ancak taban suyu olduğu için şu anda orada bir işlem yapılamıyor. İleride bu sorun aşılacaktır “ dedi.
 
Konuya ilişkin görüşlerini ifade etmek üzere söz alan CHP Grup sözcüsü Mehmet Nazif Karacan ise ; “ Burada yapılacak çalışmaya esas olmak üzere Belediyemizin Fen işlerin veya ilgili kurumunun ihale hazırlıyorsa, hali hazırı budur diyeceği bir belge olsaydı elimizde, destek vermek kolay olacaktı. Ama şimdi bizim elimizde bir belge yok ki; şifahen rivayet üzerine bizden onay istiyorsunuz. Cadde sokak belli değil. Yarın bu yerlerin durumu değişebilir. Büyükşehir bunu neden talep ediyor? Bunu da anlamış değiliz. Biz grupta bunu konuşamayız. Belge ve bilgi yok elimizde. ” dedi.
 
 
BAŞKAN KOCAER ; “VATANDAŞIN KANALİZASYON SORUNUNA MUTLAKA ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR, BAŞKA SEÇENEK YOK”
 
Başkan Kocaer bu sorulara verdiği yanıtta  ; “ Sonuç olarak biz Büyükşehir’in planını onaylıyoruz.Büyükşehir imar olmayan yere giremiyor.Vatandaşın kanalizasyon sorununa mutlaka çözüm bulunması gerekiyor, başka seçenek yok. Kınık ve Ovada2018 yılı sonunda bu konuda çalışmalara başlanacak. Proje çalışmaları devam ediyor ” dedi.
 
Görüşmelerin tamamlanmasının ardından oylamaya geçildi.Yapılan oylama sonucu madde oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Meclis gündemindeki son madde olan 4’üncü Madde’de yer alan  Kınık Sanayi Dükkanları ile ilgili Sulh anlaşması yapılması konusunu görüştü. Zamanında mahkemeye Sulh anlaşması için  müracaat edemeyen ve  mağdur olan esnaflar için,  aynı kararın uygulanması için meclis kararı alınması hususu oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
 
CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ MEHMET NAZİF KARACAN; “ŞU ANDA MECLİSİN BİLGİSİ DIŞINDA , BELEDİYEMİZİN BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE NORM KADRO ATAMASI YAPILMIŞ MIDIR? GÖREVLENDİRME VAR MI? BU KİŞİ BURADA MI? “
 
 Gündemdeki maddelerin görüşülmesi tamamlandıktan sonra, dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Nazif Karacan Başkan Kocaer’e ; “ Genelde belediyemizin norm kadrolarına atama yapıldığı zaman meclisimize bilgi veriyorsunuz. Şu anda belediyemizin başkan yardımcılığı görevine norm kadro ataması yapılmış mıdır? Görevlendirme var mı? Bu kişi burada mı? “ sorusunu yöneltti.
 
Başkan Kocaer ise soruya verdiği cevapta; “ Bir kişi Başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.Bir aylık süre ile çalıştı.Sonunda buradaki ilişiği kesildi. Maaşını Antalya Büyükşehir Belediyesinden almaya devam ediyor. Meclisimize bu konuda bilgi verilmediği doğrudur ” dedi.
 
Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklamada bu kişinin ismi Seyfi Albayrak olarak ifade edildi.
 
Meclis toplantısı gündemdeki konuların tamamlanması ile sona erdi. 
 
Editör: TE Bilisim