Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi  Nisan Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Halil Kocaer Başkanlık etti. Toplantıya tüm Meclis Üyeleri katıldılar. Meclis Toplantısı’nın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Kocaer ; “ Son aylarda Şehit haberleri almamaktan dolayı kalbimiz huzurlu içimiz biraz daha rahat. Bu durumun böyle devam etmesini diliyoruz. Ülkemiz huzura kavuşur diliyoruz. 16 Nisanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet  Sistemi tercih oylaması yapılacak.Ülkemiz için Milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bizler Meclis Üyelerimiz ile birlikte Kaş’ın geleceği için kararlar alıyoruz ve icra etmeye çalışıyoruz. Kaş’ın geleceğini, çocuklarımızın geleceğini hep beraber şekillendireceğiz. Belli bir yaşa geldiğimizde anılarımızı anlatacağız Kaş için yaptığımız çalışmaları anacağız. “ dedi.

Daha Sonra Gündemdeki Maddelerin Görüşülmesine Geçildi.

Gündemin 2’inci Maddesinde yer alan Belediye Encümeni için Seçim yapıldı. Yapılan Seçim Sonrasında  Ak Parti Belediye Meclis Üyesi  Musa Çetin 14 Oy ile  ile Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Gökçül  ise aldığı 13 Oy ile Seçildiler.

Gündemin 3’üncü Maddesinde yer alan İhtisas Komisyonu oluşturulması için Seçim yapıldı. Yapılan Seçim Sonrasında 5 Kişilik  Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine  Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri , Ahmet Akdeniz, Durdaniye Güzey, Fırat Demirci, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Eriş ve  Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Nazif Karacan Oy birliği ile seçildiler. İmar Komisyonu Üyeliklerine Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Şalvarlı, Musa Yücel , Aslı Veznecioğlu , Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Hasan Nusret Baysal, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci Oy birliği ile seçildiler.

Gündemin 4’üncü Maddesinde yer alan Denetim Komisyonu Raporu  Belediye Meclisinin Bilgisine Sunuldu. Rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 5’inci Maddesinde yer alan  Belediye Başkanı’nın Yıllık Faaliyet Raporu Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından okundu. Kocaer Özet ile şunları söyledi ; “ Çevreyi koruyan ve değişen dünya şartlarına uyum sağlayabilen, yaşam standardı yüksek ,çağdaş bir ilçe belediyesi olma hedefimizi ifade eden faaliyet raporumuzu sunuyorum. Meclis üyelerimiz ve tüm Kaş halkıyla bu bilgileri gururla paylaşıyorum “ dedi. Rapor görüşülerek oy çokluğu  ile kabul edildi.

Gündemin 6’ıncı Maddesinde yer alan,   Çeşme Mahallesi 209 Ada 1 Parselde Güneş Enerjisine dayalı elektrik üretim alanı olarak planlanan alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili hazırlanmış olan imar komisyonu raporu görüşülerek oy çokluğu  ile kabul edildi.

Gündemin 7’inci Maddesinde yer alan, Gökçeören Mahallesi Gökseki Mevki’inde Eğitim tesisi yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen yerde 1/1000  uygulama imar planı ile ilgili hazırlanmış olan imar komisyonu raporu görüşülerek, oy çokluğu  ile kabul edildi.

Gündemin 8’inci Maddesinde yer alan Çavdır Mahallesi 143 Ada 89 parsel üzerinde eğitim tesisi yapılması için hazırlanmış olan 1/1000 uygulama imar planı ile ilgili hazırlanmış olan imar komisyonu raporu görüşülerek, oy çokluğu  ile kabul edildi.

Gündemin 9’uncu Maddesinde yer alan Kaş İnceboğaza açılacak olan restoran ve kaputaş plajında satılacak  yiyecek ve içeceklerin ücret tarifelerinin belirlenmesi konusunun görüşülerek tarife tavsiye edilen şekliyle oy çokluğu  ile kabul edildi.

Gündemin 10’uncu Maddesinde yer alan Kaş Limanında Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Koduna (ISPS) uygun olarak gerekli düzenlemelerin yapılması , yatırımın karşılanması ve verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, limana Gümrükten  giriş-çıkış yapanlardan ücret alınması konusu görüşülerek  yolculardan 5,00 TL ücret alınması oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 11’inci Maddesinde yer alan Kaş Cumhuriyet Meydanı İşgaliye Ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi ile Gündemin 12’inci Maddesinde yer alan Kalkan Mahallesi  Şehitler Caddesi , İskele Sokak, Yat Limanı, Mülkiyeti Belediyeye ait  Kalkan Yalıboyu Mahallesi 159 Ada 3 parselin alanı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı İşgaliye Ücretlerinin belirlenmesi konusunun görüşülmesini meclis ileri tarihte görüşülmek üzere  erteleyerek gündemine almadı.
 


Editör: TE Bilisim