Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını yaptı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Kaş Belediye Meclisi’nin 25 üyesinden 22’si katıldı. Toplantıya, CHP’li üyeler Halil Arıkan ve Mustafa Baskak ile AKP’den Nihat Uçar katılmadı. Toplantıyı, çok sayıda vatandaş izledi.
Toplantıyı bir konuşma ile açan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada”Kaş’ta turizm sezonu başladı. Çok iyi bir sezon geçireceğimizin umudu içindeyiz. Göstergeler çok olumlu. Kaşlı hemşerilerimizin büyük bir bölümü yaylalara çıktı. Onlara da oralarda hizmet götürmenin gayreti içindeyiz. Engelli vatandaşlarımızın Kaputaş, Patara, Kaş Belediyesi Sosyal Tesisleri plajlarından yararlanamadıklarına dair dilekçeleri var. Bu konuda gereğini yapacağız. Onlar için alt yapı çalışmaları başlatacağız. Bu konuda kişi ve kurum olarak gerekli duyarlılığı göstereceğiz. Özellikle dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’na engelli vatandaşlarımız nasıl girebilir konusunda araştırma yapacağız” dedi.
Ardından toplantının en önemli gündem maddesi olan beş mahallenin imar planına olan itirazlar konusuna geçildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ağullu, Yeniköy, Çukurbağ, Gökçeören ve Bayındır mahallelerine ait 1/ 1000 ölçekli imar planları tartışmaya açıldı. Plana Ağullu Mahallesi2nden 160, Bayındır Mahallesi’nden 42, Çukurbağ Mahallesi’nden 71, Gökçeören Mahallesi’nden 609 ve Yeniköy Mahallesi’nden 12 vatandaşın itirazı olduğu açıklandı.
Plan üzerinde söz alan CHP’li üyeler; bu planlardan bizim haberimiz yok. İmar planları oldu bittiye getiriliyor. Yangından mal kaçırır gibi plan yapılıyor. Özellikle söz alan CHP’li üye Meral Çiyan Şenerdi yaptığı konuşmada” Sayın başkan, Kaş ve çevresinde kaçak yapılaşma had safhada. İmar Barışı bahane dilerek binlerce kaçak yapıl yapıldı. Hala da yapılıyor. Bunun önüne geçin artık. Yarın torunlarınız sizden hesap soracak. Dede bu doğayı niye bu kadar tahrip ettirdin diyecekler” dedi.
CHP’lilerin eleştirisi üzerine söz alan AKP’li üye Fırat demirci, bu planlar Mayıs ayında Antalya Büyükşehir’de askıya çıkarıldı. Niye incelemediniz diye karşı çıktı. Yapılan tartışmalardan sonra itirazlar ve plan üzerine yapılacak çalışmalarla ilgili, konu İmar Komisyonu’na havale edildi. Ardından norm kadroların güncellenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Başkan Ulutaş, plan üzerindeki itirazları gözönüne alacaklarını, vatandaşın varsa mağduriyetini önleyeceklerini söyledi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim