Kaş Belediye Meclisi olağan temmuz ayı meclis toplantısını yaptı.
   Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısını yaptı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Kaş Belediye Meclisi’nin 25 üyesinden 24’ü katıldı. İYİ Parti Kaş Belediye Meclis üyesi Abdullah Hamarat toplantıya katılmadı. Belediye Meclisinde yapılan oylamayla izinli sayıldı. Toplantıda belediye meclisi üyeleri, koronavirüs salgını nedeniyle özel oturma düzeninde oturumu katıldı.
    Toplantının açılış  konuşmasını yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada” Uzun bir aradan beri koronavirüs salgını nedeniyle toplanamamıştık. Normalleşmeye geçmemizle birlikte sizlerinde katılımıyla meclisimizin temmuz ayı toplantısını yapıyoruz. Meclis toplantısı hayırlı olsun. 1 Tammuz Kapotaj denizcilik bayramımız kutlu olsun. Turistik Kaş İlçemizde turizm sezonu başladı. Turizm sezonunun esnafımıza hayırlı olmasını bol kazançlar kazanmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız 2020 yılını Patara yılı ilan etmesiyle bölgeye daha çok turist gelecek. Herkesin mutlaka Patara’yı ziyaret etmesini istiyorum. Sizlerde mutlaka Patara’yı ziyaret edin. 2020 yılı yurdumuz için sıkıntılı günler geçiriyor. Bu sıkıntıları el birliğiyle atlatacağız. Ankara’dan müjdeli haberlerle geldim. Kaş’taki cezaevi kapatılıyor. Yerine Adliye binası ve Jandarmaya ait karakol yapılacak. Kaş’ın Ova Mahallesi’ne millet bahçesi yapacağız  ” dedi.
Ardından gündeme geçildi. Açılış ve yoklama yapıldı. Meclis toplantına mazeretli olarak katılamayan İYİ Parti Meclis üyesi Abdullah Hamarat yapılan açık oylamayla oy birliğiyle izinli sayıldı. Kapalı usulü olarak yapılan Belediye Encümeni seçiminde 25 üyenin oy kullandığı ve 4 oyun geçersiz sayılmasıyla 21 meclis üyesinin oyları geçerli sayıldı.  15 oyla Ak Parti’den Ali Bekik, 15 oyla MHP’den İsmail Kavcar, CHP’den ise 6 oy alan Ayşe Bozca Gümüş ile Özgür Alper seçildi.  Plan ve Bütçe Komisyonuna  Mazen Arıcan, Tevfik Taner, Muzaffer Gökçül, Meral  Çiyan Şenerdi, Ali Arıtürk oy birliğiyle seçildi.İmar Komisyonuna ise Hüseyin Sertçelik, Muammer Çetiner,, Hüseyin Balya ve Cemil Tufan oy birliğiyle seçildi. Belediye Başkanının yıllık Faaliyet Raporunun görüşülmesi sonucu oy çokluğuyla kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 13.02.2016 tarih ve E.2019 sayılı yazısına konu Kalkan Mahallesi 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planı değişikliği ile ilgili hazırlanmış olan İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi sonucu oy birliğiyle kabul edildi. Gömbe Mahallesi 1/1000 ölçekli ilave­revizyon imar planı askı itirazlarının görüşülmesi sonucu görüşülmek üzere meclis komisyona havale etti. Kaş Balıkçı Barınağı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına kurum görüşü yapılan siyasi parti meclis grup başkanlarının tartışmaları sonucu tekrar görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Kaş Merkez ve Çerçiler Mevkii Revizyon İmar Planı ile Kaş Koruma Amaçlı İmar Planında trafo alanlarına ilişkin imar planı değişikliği konusunun görüşülmesi sonucu komisyona havale edildi. Denetim Komisyonu Raporu Belediye Meclisinin bilgisine sunuldu. CHP’li meclis üyesi Ali Arıtürk Denetim komisyonun yetersiz olduğunu dile getirdi. 2019 Mali yılı kesin hesabının görüşülmesi sonucu yapılan açık oylama oy çokluğuyla kabul edildi.Kaş Belediyesi Sosyal Tesisleri İktisadi İşletmesi bünyesinde işletilmekte olan tesisler için 2020 yılı fiyat güncelleme konusunun görüşülmesi sonucu yeni fiyat listesi meclis üyelerince yapılan tartışmalar sonucu bazı fiyatların özellikle çay ve kahvenin pahalı olduğunu dile getiren meclis üyeleri alınan kararla 4 TL olan bir fincan çay 5TL, b ir bardak çayın fiyatı değişmeyerek yine 2 TL olarak kaldı. 5 TL olan Bir fincan Türk Kahvesinin yeni fiyatı 6 TL oldu. 1,50 kuruş olan küçük suyun yeni fiyatı 2 TL, 3 TL olan Büyük su şişesinin yeni fiyatı 4 TL, 5 TL olan Şişe kolanın yeni fiyatı ise 6TL olmasına karar verildi. Kaş Belediyesinde kiracı olarak oturan, kira süreleri sona eren ve yeni ihaleye çıkarılacak olan Belediye gayrimenkullerinin üç yıldan fazla kiraya verilmesi konusunun görüşülmesi sonucu meclisi aldığı oy birliği kararıyla 5 yıllık olmasına karar verildi. Meclis daha sonra, dilek ve temenniler konularının görüşülmesi sonucu, kapanışla sona erdi. Saat 14:00’de başlayan meclis toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü.
 
 
Editör: TE Bilisim