Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi, 2019 yılının ilk toplantısını yaptı. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer başkanlığında yapılan toplantıya, Kaş Belediye Meclisi’nin 25 üyesinden 19’u katıldı.  Olumsuz hava koşulları nedeniyle, Gömbe Bölgesi’ndeki Kaş Belediye Meclisi üyeleri toplantıya katılamadı.
Kaş Belediye Meclisi Toplantısı’nı bir konuşma ile açan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer; 2019 yılının ilk toplantısını yapıyoruz. Çalışma arkadaşlarımın hepsinin yeni yılını kutluyoruz. Yeni yılda dünyamızda savaşların, açılığın sona ermesi, barışın egemen olması en büyük dileğimiz. Ülkemizde de var olan sorunların çözüme kavuşması. Beş yıllık çalışma döneminin sonuna doğru yaklaşıyoruz. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde aday olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.
Ardından gündeme geçildi. İlk olarak Kaş Belediye Meclisi toplantılarının her ayın ilk iş günü tatil ayı olarak ağustos ayı yapılmasına karar verildi. Ardından denetim kurulu üyeliklerinin seçimi yapıldı. Yapılan seçimde denetim kurulu üyeliklerine Ak Parti’den Ahmet Akdeniz, Dürdaniye Yoldaş Güzey, Salih Usta, CHP’den Mehmet Nazif Karacan, İyi Parti’den Mustafa Özen yer aldı. Yeni dönemde belediye meclisi, ihtisas komisyonu ve denetim komisyonlarında görev alacak üyelerin oturum ücreti olarak brüt 130 lira ödenmesine karar verildi. Kaş Merkez ve Çerçiler Mevkisi’nde yapılan imar revizyon planına yapılan iki itiraz, imar komisyonundan geldiği gibi oybirliği ile rededildi. Belediyede tam zamanı olarak çalıştırılacak olan bir  avukat ve mühendis ücretlerinin belirlenmesi için başkana yetki verildi. Yeşilköy Mahallesi’nde yaptırılacak olan Yeni Cami’nin yapımı için, Fırnaz Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile başkana protokol yapma yetkisi verildi. Kalkan Mahallesi’nde yapılamak istenen plan değişikliği önerisi oybirliği ile imar komisyonuna devredildi. Oybirliğiyle gündeme alman maddeye göre, Andifli Mahallesi Çerçiler Mevkisi'nde yapımı tamamlanan Kaş Belediyesi Park ve Sosyal Tesisleri fiyat tarifesi belirlendi.
Kaş Belediye Meclisi toplantısı, dilek temennilerle  1 Şubat 2019 Cuma günü toplanmak üzere sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim