Kaşlı Pehlivan Süleyman Tufan tarihi 661. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Minik-1 Boyunda üçüncü oldu.
Türk'ün ata sporu Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Türkiye Şampiyonluğunun belirlendiği Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 661'incisi, 1-3 Temmuz Cuma, Cumartesi, Pazar günlerinde Edirne’de gerçekleşti. Kaş Belediye Spor güreşçisi Süleyman Tufan, Minik-1 Boy kategorisinde üçüncü olarak, bronz madalya kazandı. Başarılı minik güreşçinin Kırkpınar Güreşlerinde üçüncü olması Kaş’ta sevince neden oldu.
Dünyanın en uzun süre devam eden spor organizasyonlarından sayılan Kırkpınar'da bu yıl değişik kategorilerde 2 bin 475 pehlivan güreş tuttu. Minik’ten Teşvik’e, Tozkoparan’dan Ayak Boy’a, Deste’den, Küçük Orta Küçük ve Büyük Boy, Büyük Orta’dan, Başaltına ve Baş Boyu Başpehlivanlık olmak üzere pehlivanlar, kürsü yapmak için en iyi mücadeleyi sergiledi. Başpehlivanlık kategorisinde ise 54 Başpehlivan kürsüde yer bulabilmek için kıyasıya kıran kırana aşırı sıcak altında mücadele etti.
1 Temmuz Cuma günü Minik-1 Boy güreşçilerle başlayan tarihi geleneksel güreş organizasyonunda Kaş Belediye Spor güreş takımının Güreşçisi Süleyman Tufan,  Mimik-1 kategorisinde üçüncü oldu.
Güreşlere, Kaş Belediyesi adına 20 güreşçi katıldı.Minik-1 Boyunda Kaş Belediyesi Güreş Takımı Güreşçisi Süleyman Tufan, 141 güreşçinin yer aldığı Minik- 1 Boy’da, 6 tur atlamayı başardı. Yarı finalde rakibi Yiğit Kabaktaş’a puanlamada yenilen Tufan, kürsüye üçüncü çıkarak bronz madalyanın sahibi oldu.
Minik 1- Boy’da sıralama şu şekilde oluştu: 1. Yiğit Kabaktaş (İstanbul), 2. Egehan Katrancı (Muğla), Süleyman Tufan (Antalya-Kaş) ve Orhan Ceylan (Antalya) ise üçüncülüğü paylaştı.
Kaş Belediye Spor Güreş Takımı Hocası ve Ustası Barış Alagöz yaptığı açıklamada;Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kazandıkları madalyayı Kaş adına aldıklarını söyledi. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın Kırkpınar’a katılım sağladığını ve takımı ziyaret ettiğini kaydeden Alagöz, “Her daim bize destek olan, sporun ve sporcunun yanında yer alan Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
KAŞ BELEDİYE BAŞKANI MUTLU ULTAŞ TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİNE KATILDI
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş Kırkpınar’da güreşçilerini yalnız bırakmadı.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, bu yıl 661’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katıldı. Edirne’de 661’incisi düzenlenen geleneksel tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılan ve güreşçilerini yalnız bırakmayan her türlü ihtiyaçlarını karşılayan başkan Ulutaş güreşçilerine moral verdi. 661’inci Kırkpınar Güreşlerinde kol bağlayan ve rakipleriyle  centilmence mücadele eden Kaş Belediye Spor güreş takımı güreşçilerine başarılar diledi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim