Kaş Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Kaş Belediyesi'nin ekim ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın yönettiği oturumla gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Başkan Ulutaş, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti sözcülerine söz verdi. AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Demirci, Kaş Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. CHP Grup Sözcüsü Meral Çiyan Şenerdi, "Belediyemiz Sayıştay denetçileri ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerince denetlendi. Teftiş raporlarını ilgili yasa gereğince istedik. Ancak verilmedi. Bir de yasa gereği Plan Bütçe Komisyonu çalışmalarına her üye katılabilir. Ancak oy kullanamaz" dedi.
Daha sonra toplantının açılış konuşmasını yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Belediyemizde denetimler devam ediyor. Denetimler bitince, teftiş raporları gelince ne verilmesi gerekiyorsa veririz. Ankara'da çeşitli görüşmelerde bulundum. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda yaptığımız görüşmelerde, mahallelerimizin imar durumu ile ilgili görüşmeler yaptık. İki hafta içinde bize dönüş yapılacak. Kaş'a İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık hizmet binaları birlikte yapılacak. Kısa sürede ihale edilecek. Bunun müjdesini verebilirim. Kaş-Gömbe, Gömbe- Seydikemer, Kalkan-Gömbe yollarının yapımı konusunda görüşmeler yaptık. Bu yollarda çalışmalar başlayacak" dedi.
Başkan Ulutaş'ın konuşmasının ardından gündeme geçildi. Kalkan Trafo Merkezi raporu komisyondan geldiği biçimde oybirliği ile kabul edildi. Kalkan Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Koruma İmar Plan hükümlerinin Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda yeniden imar komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi. Kırsal mahalle statüsüne geçme talebinde bulunan Çamköy, Yayla Palamut, Kemer mahalleleri ile Çayköy Mahallesi muhtarlığının Yayla Başdargaz, Yayla Sarıyer, Göcükalan mevkilerinin kırsal mahalle statüsüne alınması taleplerinin oybirliğiyle İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilmesine karar verildi. 1/1000 ölçekli Kalkan Mahallesi İlave Revizyon Planı ile ilgili İmar Komisyonu raporunda yapılan hatanın düzeltilmesi için tekrar İmar Komisyonu'na havalesi oybirliği ile kabul edildi.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na sunulacak olan 'Kaş Kırsalında Yöresel Ürünüler Turizmle Buluşuyor Projesi' ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. 2022 yılı Mali Bütçesi'nin, 2022 yılı Bütçe Kararnamesi, 2022 yılı Gelir Tarifeleri'nin ve 2022 yılı Performans Programının görüşülmesi maddeleri oybirliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na sevkine oybirliği ile karar verildi.
Kaş Belediye Meclisi 2022 yılı bütçesini görüşmek üzere 14 Ekim Perşembe günü devam meclisi olarak toplanmaya oybirliği ile karar verdi. Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim