Kaş Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Kaş Belediye Meclisi'nin 25 üyesinden tamamı katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Mutlu Ulutaş, "28 Temmuz'da Manavgat'ta başlayan daha sonra Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve İbradı ilçelerimize yayılan yangında, Kaş olarak seferberlik ilan ettik. Toplanan yardımları bizzat Manavgat'a giderek teslim ettik. Hemşehrilerimize Kaşlıların geçmiş olsun dileklerini ilettik. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümünü, ilçemizde büyük bir coşku ile kutladık. Taksim Trio konseri ile hemşehrilerimize coşkulu bir bayram yaşattık. İlçemizdeki şehit yakınları ve gazilerimizle bir kez daha bir araya geldik. İlçemizdeki Liman Ağzı mevkiinde Kaş'ın su altı turizmine büyük bir canlılık getirecek, yeni bir alternatif yaratacak olan Likya Sualtı Müzesi'ni kuruyoruz. Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi olarak ortak proje olarak yürüttüğümüz su altı müzesi projesinde sona geliyoruz. Projeye birçok kurum destek veriyor. Hepsine huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi.
Grup sözcülerinin konuşmalarının ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesi olan Kaş merkezdeki ve Kalkan Mahallesi'ndeki birer parselin büyük hissedarlara devri oybirliğiyle kabul edildi. Kırsal mahalle statüsüne geçmek isteyen mahallelerin durumu, İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor oybirliği ile kabul edildi. Kalkan Mahallesi İlave Revizyon İmar Planı, üç maddede düzeltme yapılarak oy çokluğu ile kabul edildi. Kaş Belediyesi'ne ait Kreş Gündüz Bakımevi Yönetmenliği oybirliği ile kabul edildi. Kaş Belediyesi ile Kaş'ta faaliyet gösteren Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Derneği arasında yapılan birlikte çalışma önerisi konusunda Başkan Mutlu Ulutaş'a tam yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Kaş Kaymakamlığı ile Kaş Belediyesi'nin birlikte kuracağı Likya - Kaş Sualtı Sanat Parkı Projesi için belediyenin taahhüt ettiği 600 bin lira desteğin verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Katıldıkları yarışmalarda başarılı olan Kaşlı sporculara, altın ödülü verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Kaş Belediye Meclisi, Başkan Ulutaş'ın 4 Eylül Cuma günü Gömbe Panayırı'nın açılışına meclis üyelerini daveti ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim