Kaş Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.
Kaş Belediyesi'nin şubat meclisi Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın yönettiği oturumda gerçekleştirildi. Meclisin açılışında konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, "Öncelikle Suriye'de şehit düşen askerlerimize, bir sivil vatandaşımıza, Elazığ ve Malatya'da depremde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Suriye'deki saldırıyı nefretle kınıyorum. Deprem bölgesine Kaşlı hemşehrilerimizin katkılarıyla 4 tır malzeme ve gıda maddesi gönderdik. İstanbul'da bu yıl 24. düzenlenen EMITT Fuarı'nda Kaş'ımızı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Standımıza olan ilgi bu yıl turizm sezonunda Kaş'ın yine dolup taşacağını gösteriyor" dedi.
Başkan Ulutaş'ın konuşmasının ardından gündeme geçildi. Bu yıl 23. düzenlenecek olan Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali tarihinin belirlenmesi ve başkana yetki verme maddesi görüşüldü. Oybirliğiyle festivalin 19-21 Haziran tarihleri arasında yapılmasına, festival ve fuarlarla ilgili başkana protokol ve anlaşma yapma yetkisi verildi.
Kalkan Mahallesi'nde sokak adlarının verilmesi, kargaşanın giderilmesi maddesi 20 numaradan başlayarak, 33 numaraya kadar numara şeklinde verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Şırnak'ın Silopi ilçesi Görümlü belde belediyesiyle Kaş'ın kardeş şehir olması maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece Görümlü beldesi, Kaş'ın dördüncü kardeş şehri oldu. Antalya Alt Yapı Birliği'ne üye olarak, yapılan gizli oylamada AK Parti'den Fırat Demirci ve Hüseyin Sertçelik seçildi. Gündemin diğer bir maddesi olan Kaş Belediyesi'ndeki müdür ve memur kadrolarındaki derecelerin düşürülmesi, kadro ihtisası maddesi oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin dışında İYİ Parti'li Abdullah Hamarat'ın önerisi olan Kaş merkezdeki Çerçiler bölgesinde, depreme dayanıklı kentsel dönüşüm yapılması önerisi ve CHP grubunun Kaş'ın birinci derecede deprem bölgesi nedeniyle Afet Hazırlık Kurulu oluşturulması önerileri, Başkan Ulutaş tarafından incelenmek üzere yetkili birimlere havalesiyle toplantı sona erdi.
Editör: TE Bilisim