Kaş Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi, 135 milyon 393 bin lira olarak kabul edildi.
Kaş Belediye meclisi başta 2021 yılı bütçesi olmak üzere gündemindeki maddeleri görüşmek üzere, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın yönettiği ekim ayı ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıya Kaş Belediye Meclisi'nin 25 üyesinden 23'ü katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Ülkemizin güzel ili Hatay'da, terör örgütü tarafından çıkarılan yangında akciğerimiz olan ormanlarımız, meyve bahçelerimiz, vatandaşlarımızın evleri yandı. Bu acımasız terör örgütünü lanetliyorum. Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı yürüttüğü haklı mücadelesine gönülden destek gönderiyoruz. Kaş'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Ankara'da Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli ile yaptığım görüşmelerde Sütleğen Göleti ve Kaş Balıkçı Barınağı gibi hizmetlerin hızlandırılması konusunu masaya yatırdık. Kaş'a daha güzel hizmetler getirme gayreti içindeyiz" dedi.
Başkan Ulutaş'ın konuşmasının ardından gündeme geçildi. Gündemde bulunan Ahatlı, Karadağ, Kalkan, Kınık Ova, Yeşilköy, Ağullu, Çukurbağ ve Bayıdır mahallelerindeki imar planı değişiklikleri, İmar Komisyonu'ndan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi. Ardından Kaş Belediyesi 2021 yılı bütçesinin görüşmesine geçildi. Bütçe görüşmelerinde muhalefet, bütçenin Plan Bütçe Komisyonu'ndan geldiği şekliyle kabul edilmesini istedi. İktidar kanadı, encümenden gelen şekliyle kabul edilmesini istedi. Yapılan oylamada Kaş Belediyesi'nin bütçesi 135 milyon 393 bin lira olarak kabul edildi.
Bütçede en büyük pay 51 milyon 908 bin lira ile Fen İşleri Müdürlüğü'ne ayrıldı. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne 13 milyon 596 bin lira, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne 13 milyon 187 bin, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne 11 milyon 412 bin lira, Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne 10 milyon 659 bin lira, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 6 milyon 50 bin lira, Emlak İstimlak Müdürlüğü'ne 4 milyon 450 bin lira, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne 4 milyon 222 bin lira, Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne 4 milyon 43 bin lira, Zabıta Müdürlüğü'ne 3 milyon 942 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne 3 milyon 858 bin lira, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne 3 milyon 63 bin lira, Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne 2 milyon 110 bin lira, Özel Kalem Müdürlüğü'ne 1 milyon 588 bin lira, Yazı İşleri Müdürlüğü'ne 1 milyon 33 bin lira ve en az ödenek de 272 bin lira ile Strateji Geliştirme Müdürlüğü'ne ayrıldı.
Bütçenin kabulünden sora kısa bir teşekkür konuşması yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "2021 yılı bütçemiz Kaş için bir yatırım bütçesi olacak. Bütçenin yarıdan fazlasını yatırıma ayırdık. Hayırlı olsun" dedi.
 
Editör: TE Bilisim