Kaş Belediye meclisi olağanüstü toplantıda acil sorunları görüşerek karara bağladı.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Kaş Belediye Meclisi'nin 25 üyesinden 21'i katıldı. Belediye meclis üyeleri, koronavirüs salgını nedeniyle özel oturma düzeninde toplantıya katıldı. Toplantıyı bir konuşma ile açan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Acil olarak görüşmemiz gereken konular nedeniyle olağanüstü toplantı kararı aldık. Gömbe'de 100 dönümlük bir taş ocağı ihalesine belediye olarak katıldık. İhaleyi, sermayesi yüzde 100 belediyemize ait olan Likya Limited Şirketi 121 bin lira ile kazandı. Şirketimizin sermaye artırımına gitmesi gerekiyor. Belediye olarak bu ocağı işleteceğiz. Kendi ihtiyacımızın dışındaki malzemeyi satacağız. Koronavirüs sürecinde belediye mülklerinde kiracı olarak bulunan esnafımızın sorunlarını görüşmek zorundayız. Kaş olarak koronavirüs sürecini çok iyi yönetiyoruz. Henüz bir vaka görülmedi. Tedbirlere devam edeceğiz. Otellerimizin açılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapacağı çalışmayı bekliyoruz. Kaşlı hemşehrilerimiz, turizmcilerimiz alınan önlemlere uydu. Bu anlamda hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.
Ardından gündeme geçildi. Gömbe Yaylası'nda 100 dönüm alanın belediyenin hizmetlerinde taş ocağı kullanması için 10 yıllığına, belediye şirketi Likya Limited Şirketi tarafından kiralanması maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Likya Limited Şirketi'nin sermayesinin 260 bin liradan 500 bin liraya çıkarılması maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Belediye bünyesindeki eski bir aracın satışı oybirliğiyle kabul edildi. Bir şirket tarafından Kaş Belediyesi'ne bağışlanan bir makam aracının kabul edilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin en önemli maddelerinden biri olan Kaş Belediyesi'ne ait belediyece alınacak kiraların 19 Mart tarihinden itibaren üç ay ötelenmesine, belediyeye ait İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kapatılan iş yerlerinden kapalı kaldığı süreçte üç ay kira alınmaması oy birliğiyle kabul edildi. Faaliyeti durdurulan, faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan, reklam ve çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmadıkları döneme ait bölümünün alınmamasına yine oybirliğiyle karar verildi. Bu konuda yapılacak çalışmanın kısa sürede bitirilmesine karar verildi.
Editör: TE Bilisim