Kaş Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ilçedeki işyerleri koronavirüs tedbirleri doğrultusunda sıkı denetleniyor. 
Kaş İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 18.03.2020 tarihinde saat 11:00'da Kaş Kaymakamı Bülent Karacan Başkanlığında toplanarak aşağıdaki hususları görüştü ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. Maddesi gereğince "t 'umumi Hıfzıssıhha Meclisleri mahallin sıhhi ahvalini daima nazarı dikkat önünde bulundurarak şehir. Kasaba ve köyler sıhhi vaziyetinin islahına ve mevcut mahzurların izalesine yarayan tedbirleri alırlar- hükmü gereğince aşağıdaki kararların alınmasını kararlaştırdılar.
1-İçişleri Bakanlığının "Coronavirüs Tedbirleri konulu Ek Genelgesi 16/03/2020 tarihinde yayınlanmış olup genelge kapsamında İlçemizde gerekli kontrol ve denetimlerin ilgili kurumlar marifetiyle yapılmasının devamına,
2-Vatandaşlarımızın mağdur olmaması, amacıyla Restaurantlarda içki satılmamak üzere, kalabalık ortamda bulunmadan, sadece yemek hizmeti vermek amacıyla açık kalmaları,
3-Restaurantlarda çalışan personelin maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipmanları kullanmalarına,
4-Lavabo ve WC nin temizliğinin sık ve düzenli yapılmasına.
5-Masalarda tek kullanımlık dezenfeksiyon malzemelerinin (ıslak mendil, kolonya) sağlanmasına,
6-Zeminlerin sık sık mop ile pas paslanmasına, masaların sık sık silinmesine,
7-Bulaşıkların mümkün mertebe bulaşık makinelerinde yıkanmasına,
8-Genel hijyen kurallarına azami özen gösterilmesine,
9-Restaurantta müşterilerin uzun süre kalmamaları amacıyla uyarıcı bilgilendirmelerin yapılmasına
  İlgi tarih ve sayılı kaş ilçesi hıfzıssıhha kurul karar gereği işletmenizde maddeler halinde belirtilmiş olan kurallara uymanız, aksi durumda hakkınızda gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı hususunda; İş bu yazı tanzim edilerek tarafından belirtilen kurallara uyulacağı taahhüt edilerek imza altına alındı.
KAŞ BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ DUYURU
Kaş belediyesinden yapılan açıklamada,''Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid-19 virüsünün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan kişiler üzerinde ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit etmektedir. İçişleri Bakanlığımızın yayınlamış olduğu Genelge ile 21.03.2020 tarih ve saat 24:00’den sonra 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmamaları gerekmektedir. İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarına belediyemiz yardımcı olmaktadır. Talepleri olan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hemşehrilerimiz Belediyemizin 444 07 11 numaralı telefonunu arayarak taleplerini bizlere ulaştırabilirler. Sağlığınız için siz evde kalın biz her daim yanınızdayız!
 KAŞ’TA BERBER LOKANTA KAFE VE FırınlarA koronavirüs denetimi ve uyarısı
Antalya’nın Kaş İlçesi’nde Kaş Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren, fırın, pastane, berber, kafe, dükkan ve market gibi yiyecek üreten iş yerlerinde koronavirüs denetimi yaptı. Eksiği olan iş yerlerine eksikleri en kısa zamanda gidermeleri ve kurallara uymaları istendi.  Berber, kuaför ve güzellik salonu gibi yerleri Cumartesi günü saat 18:00’de zabıta görevlileri tarafından kapatıldı.
   Kaş Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırın, pastane, berber, kafe, dükkan, market gibi iş yerlerinde sıkı bir denetim yaptı. Denetimlerde çalışanlardan üretimde görev alanların bone ve maske takmaları, eldiven kullanmaları zorunlu hale getirildi. Satış elemanların ise maske ve eldiven takmaları zorunlu hale getirildi. Fırınların her bölümüne birer dezenfektan kutusu konulmasına karar verildi. Pastahanelerde de aynı kuralların uygulanmasına karar verildi. Üretim konusunda uyulacak hiyen kurallar anlatıldı. Kurallara mutlaka uyulması istendi. Eksiği olanların 23 Mart Pazartesi gününe kadar eksiğini tamamlamaları istendi.
Kaş Belediye görevlileri yaptıkları açıklamada” Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Özellikle temel besin maddemiz olan ekmeğin üretiminde kesin kurallara uyulacak. Uymayanlara gerekli cezai işlemleri yapmaktan kaçınmayacağız. Söz konusu olan insan sağlığı” dedi.
KAŞ’TAKİ CAMİLER BOŞ VE ÖKSÜZ KALDI
Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler gereği Kaş merkez ve mahallelerde bulunan camilerde cuma vakti toplu halde namaz kılınmadı. Antalya’nın Kaş ilçesinde de camiler vatandaşların topluca vakit namazları kılmamaları için geçici bir süre cematlara kapatıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı virüsle mücadele önlemleri kapsamında cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini açıkladı. Cuma namazı yerine vatandaşın öğle namazını kılabileceği bildirildi. Miraç Kandili'nin idrak edildiği cumartesi gecesi camilerin kapalı tutulması kararlaştırıldı. Kaş İlçesi’nde de 12 Mart Cumartesi günü akşam, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınan karar doğrultusunda, Kaş’ta Süleyman Çavuş Camisi başta olmak üzere ilçe merkezi ve mahallelerindeki camiler de cemata ve vatandaşlara kapatıldı. Kaş’ta camiler geçici bir süre de olsa ilk defa vatandaşlara kapatıldı. Cuma günü okunan ezanın ardından namaz saatinde cami önüne gelen bazı vatandaşlar geri döndü. Cuma namazı kılınmadı.
KAŞ’TA SAĞLIK ÇALIŞANLARI ALKIŞLANDI
Antalya’nın Kaş ilçesinde vatandaşlar koronavirüs salgını nedeniyle fedakarca çalışan sağlık çalışanları için alkış tuttu.
Avrupa'da koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanları için başlatılan moral amaçlı alkış kampanyası bu akşam Türkiye'de de başlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün Meclis’teki konuşmasında sağlık çalışanlarını alkışlamaya davet etmesinin ardından, bu çağrıya Kaş’ta yaşayanlar da kayıtsız kalmadı. İlçede saat 21’de balkona çıkan vatandaşlar sağlık çalışanlarına alkışlarla destek oldu.
Evinin balkonunda bir vatandaş, “Yaşanan bu zor süreçte özverili şekilde çalışan tüm sağlık çalışanlarını gönülden alkışlayarak, destek veriyoruz.” diye konuştu.
KAŞ’TA 65 YAŞ ÜSTÜ DENETİMLERİ
İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı, Kaş’ta da uygulanıyor. Kaş merkez ve mahallelerinde bu yaş grubundaki kişiler polisler ve belediye zabıta ekipleri tarafından evlerinde götürülüyor. Kaş’ta sürekli denetim yapan polis ve belediye zabıta ekipleri anonslarla 65 yaş ve üzerindekilerin evlerine dönmelerini istedi.
Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekiplerin görev aldığı ilçede, 65 yaş ve üstü kişilerin sokağa çıkmaması için büyük özen gösterildi. Polis bu kişilerin kimliklerini kontrol ederek yaşlarını öğrenmeye çalışıyor.
KAŞ’TA MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİ
Kaş İlçesi’nde koronavirüs tedbirleri  nedeniyle bazı işyeri kapanırken bazı işyerleri de mesai saatlerinde değişikliğe ve vardiyalı sisteme geçtiler.
Kaş’ta devlet ve özel bankalar günlük mesai saatlerinde değişiklik yaptı. Devlet bankaları sabah 9-12:30 ile öğle 13:Ç30 ile 17:00 saatlerinde mesai yaparken, özel bankalar ise 12-17 saatlerinde müşterilerine hizmet veriyor. Bankalar sırayla birer kişi olarak içerideki sıranın bitmesiyle işlemler gerçekleşiyor.
Kaş’ta Alış Veriş Merkezleri sabah 9:00’da başlayarak mesai saat 20:00’de çalışanların mesaileri biterek AVM işletmeleri kapanıyor. Kaş İlçesi’ndeki bazı işletmelere müşterilerine vardiyalı sistemle hizmet verirken, bazı işletmeler ise müşterisizlikten geçici olarak kepenk kapattılar.
KAŞ İLK KEZ BOŞ KALDI
İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirlerine en çok uyan yerlerden biri de Kaş. İlçede çoğu vatandaşlar sokağa çıkmazken ilçe cadde ve sokakları meydanları boşıboş sokak hayvanlarına kaldı. Kaş İlçesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere cadde, sokaklar ve sahillerde az sayıda insan görülüyor. Vatandaşlar genellikle evlerinde dinlenerek günlerini geçiriyorlar.
Editör: TE Bilisim