KAŞ CAZ FESTİVALİ 6 EYLÜL CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK OLAN FESTİVAL 8 EYLÜL PAZAR GÜNÜ YAPILACAK ETKİNLİKLERLE SONA ERECEK
Kaş Setur Marina ev sahipliğinde bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Kaş Caz Festivali, 6 Eylül Cuma günü (Bugün) başlıyor.
6 Eylül Cuma günü başlayacak olan Kaş Caz Festivali 8 Eylül Pazar günü yapılacak etkinliklerle sona erecek. Kaş Caz Festivali’nde yerli müzisyenlerin yanı sıra uluslararası isimleri de ağırlıyacak. Türler arası geçişlerle harmanladıkları müzikleriyle çağdaş cazın en hızlı yükselen İngiliz gruplarından Mammal Hands, 40'ıncı sanat yılında Türkçe pop müziğin yaşayan efsanesi Yeni Türkü, kendine özgü yorumlarıyla cazın özel seslerinden Elif Çağlar, farklı türlerden beslenen doğaçlamaları ile saksafoncu Korhan Futacı, yerli cazın çok yönlü müzisyeni ve kendisini yarı Likyalı olarak tanımlayan Ediz Hafızoğlu ‘Nazdrave’ projesi ile festivalde sahne alacak.
Üç gün boyunca Kaş’ın doğasını ve güzelliklerini müzik dolu programıyla ve müzik dışı disiplinlerle bir araya getirmeyi hedefleyen Kaş Caz Festivali biletleri Biletix’te satışa sunuldu.
  Kaş ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Kaş Caz Festivali’nde yerli ve yabancı birçok sanatçı sahne alacak. Kaş Setur Marina'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Kaş Caz Festivali'nin başlangıcı; devi uyandırma seremonisiyle yapılacak. Efsaneye göre asırlardır uyuyan devin uyanıp, Meis'teki sevgilisine aşkı müzikle anlatılacak. Festivalin müzik programı bölümünde birçok yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak. Türler arası geçişlerde harmanladıkları müzikleriyle çağdaş cazın en hızlı yükselen gruplarından biri olan İngiliz Hammal Hands, 40. sanat yılını dolduran Türkçe pop müziğin yaşayan efsanesi Yeni Türkü, kendine has yorumlarıyla cazın Türkiye'deki özel seslerinden Elif Çağlar, farklı türlerden beslenen doğaçlamaları ile saksafoncu Korhan Futacı, yerli cazın çok yönlü müzisyeni, kendini 'Yarı Likyalı' olarak tanımlayan Ediz Hafızoğlu 'Nazdrave' adlı projesiyle festivalde sahne alacak başlıca sanatçılar olacak.
Festivalin düzenleyicilerinden olan Murat Sezgin yaptığı konuşmada "Kaş'ta bir festival fikri ilk kez 2018 yılının ağustos ayında oluştu. Kaş'ın caz müziğine çok yakışacağını düşündük. Likya toprakları caz müziğine hissen çok yakın. Açık olmak, merak etmek, yeni deneyimler aramak, iletişim kurmak, etkileşim caz müziğe ve Likya topraklarına dair birleştirici unsunlardır. Kaş'ta doğa formlarının çeşitliliği ve restgelliği, cazın merkezinde olan doğaçlama unsurlarını da düşündüğümüzde bir caz festivalini düzenlememiz için bize ilham oldu. Bu festival, Kaş turizmine farklı bir renk ve çeşitlilik katacak. Üç gün boyunca yerli ve yabancı konuklar caz müziğine ve sanatsal etkinliklere doyacak" dedi.
Festivalde caz müziğinin yanında beden farkındalığını ve sessizliği ön plana çıkarak yoga aktiviteleri, çocuklar için ses ve hareketin temel alındığı atölyelerin düzenleneceğini aktaran Murat Sezgin, "'Şehir, Müzik ve Üretim' başlıklı panel var. Kaş'ın doğasını ve güzelliklerini bir araya getiren müzik dışı yan etkinliklerden bazıları. Kaş'ta tatil yapan yerli ve yabancı konukları, Kaşlı caz severleri festivale bekliyoruz" diye konuştu.
KAŞ CAZ FESTİVALİ PROGRAMI
6 Eylül Cuma: Bebop Project (Ozan Musluoğlu, Önder Focan, Şenova Ülker), Çağrı Sertel ‘Instant’, Mammal Hands, Volkan İncüvez Quartet, Deniz Kuzuoğlu ‘DJ Set’.
7 Eylül Cumartesi: Ediz Hafızoğlu ‘Nazdrave’, Ferit Odman Quintet, Gülin, Yeni Türkü, Kaan Sezyum aka DJ Sarıyılan ‘DJ Set’.
8 Eylül Pazar: Analog Kültür Experiment ft. Engin Recepoğulları, Deniz Mahir Kartal, Tolga Zafer, B'R ŞEYLER EKS'K (Çağıl Kaya, Tamer Temel, Serhan Erkol, Alper Yılmaz, Volkan Öktem), Elif Çağlar, Korhan Futacı, Ahmet Uluğ ‘DJ
 
Editör: TE Bilisim