Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Sahil Kılınçlı Mahallesi – Kaş yolu üzerinde kurulan Çizgi Film Değirmeni’nde (The Cartoom Mill) çizgi film kampı düzenleniyor. Kampa katılan öğretmen, öğrenci ve diğer katılımcılara çizgi film yapmak öğretiliyor.
   Üç yıl önce Kaş’a bağlı Sahil Kılınçlı Mahallesi’ndeki eski köy ilkokulunda, Fatih Küçük tarafından Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile yaşama geçirilen Çizgi Flim Değirmeni, iki yıl önce Sahil Kılınçlı Mahallesi- Kaş karayolu üzerindeki 4 bin metrekarelik alana taşındı. 20 kişilik yatakhane, kütüphane, çizgi film müzesi, mutfak, sinema salonu, oyun alanı gibi bölümlerle hizmet vermeye başladı. Çizgi Filim Değirmeni’nde, öğretim yılı içinde Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer ve Elmalı ilçelerinden hafta sonu yatılı veya günübirlik gelen 1000 öğrenciye ücretsiz olarak çizgi film eğitimi veriliyor. Yatılı olarak 20 öğrenci kabul ediliyor. Yaz döneminde 3 günlük veya haftalık olarak çizgi film kampı düzenleniyor. Bu kamplarda 3 günlük yemek karşılığı olarak 100 lira ödeniyor. Üç yıldır çizgi film festivali düzenleniyor. Ulusal ve yabancı sanatçılar, düzenlenen festivallere ve kamplara katılarak çizgi film eğitimi veriyor. Kampa en çok öğrenci ve öğretmenler katılıyor.
   Kamplarda ve eğitimlerde temel çizgi film eğitimi veriliyor. Eğitimlerde tablet ve cep telefonu kullanılıyor. Tablet ve cep telefonları, eğitimde teknolojinin faydalı biçimde yaşamlarına dahil ediliyor. Kampa katılan öğretmenler, bile eğitim meteryali olarak çizgi filmin tasarlanıp, kullanabilecekleri eğitimi alıyorlar. Aldıkları bilgileri, eğitimde öğrencilerine aktarıyor. Çizgi film, eğitimin bir parçası olarak kullanıyorlar. Eğitim ortamlarını zenginleştiriyorlar. Kampta kitap okunuyor. Kampa alanını düzenleme çalışmalarına katılarak, taş toplanıyor. Çiçek sulanıyor. Salıncakta sallanılıyor. Tavuklara yem veriliyor.
   Kampa İzmir’den katılan öğrenci Güven Yalçın yaptığı konuşmada”Burda doğanın içinde çizgi film yapmayı öğreniyoruz. Bazen kolay teknikleri, bazen zor teknikleri öğreniyoruz. Ama en güzeli doğanın içinde olmak. Doğanın içinde farklı farklı etkinliklerde yapıyoruz”dedi.
  Kampa İzmir’den atılan ilkokul öğretmeni Uğur Ergenç de yaptığı konuşmada”Bir ilkokul öğretmeni olarak teknoloji farkındalığımı geliştirmeye çalışıyorum. Bunun en önemli araçlarından birinin çizgi film olduğunu düşünüyorum. Bunun için burayı tercih ettim. Aynı zamanda doğanın içinde olmakta keyifli”diye konuştu.
  Kampa İzmir’den katılan Nazlı Özbağ da yaptığı konuşmada” Çizgi filmin insanların ufkunu geliştirdiğini düşünüyorum. Bu nedenle buraya çizgi film tekniklerini öğrenmeye geldim. Burda doğanın içinde yeni arkadaşlar edindim. Çok eğlenceli bir yer burası” dedi.
  Çizgi Film Değirmeni’nin kurucusu ve sanatçı Fatih Küçük ise yaptığı konuşmada” Ne yazık ki Türkiye, dünya çizgi film sektöründe gerilerde. Dolayısıyla bizim de Türkiye çizgi film piyasasında ve Türkiye çizgi filmini desteklememiz gerekiyor. Çizgi film yapmak isteyen insanları burada destekliyoruz. Çizgi filmin ülkemizde de gelişip, dünyaya yayılması için mücadele ediyoruz. Yılda 1000 öğrenciye çizgi film eğitimi veriyoruz. Özellikle tablet ve telefonun faydalı kullanımı açısından, tablet ve telefonunun üretime dahil olması açısından çoculara burda eğitimi, tablet ve telefonları ile veriyoruz. Dolayısıyla tablet ve telefonu da faydalı bir şekilde eve gittiklerinde kendileri içinde çizgi film üreterek kullanabiliyorlar” diye konuştu
   
 
 
Editör: TE Bilisim