Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Derneği’nin Olağanüstü Kongresi yapıldı.Toplantı Kaş Belediyesi Kültür Evin’de gerçekleştirildi.Toplantıya Derneğin 107 üyesinden 64’ü katıldı.
 
Genel Kurul Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın Okunması ile başladı. Divan Teşkili’nin ardından, Yönetim ve Denetim Kurulları Raporları Görüşülmesi’ne geçildi. Dernek Başkanı Neriman Ünal Yönetim Kurulu faaliyet raporunu okuyarak genel kurulu bilgilendirdi. Ardından Gelecek Dönem Tahmini Bütçesi Okundu. Derneğin 2017 yılı gelirleri toplamı 94 bin 473 Lira olarak açıklanırken, Giderleri Toplamı  ise 81 bin 129 Lira olarak genel kurula rapor olarak sunuldu.

Dernek Başkanı Neriman Ünal, Genel Kurulda Dernek Faaliyet Raporunu okurken  yaptığı konuşmasında ; “ Bildiğiniz gibi Derneğimiz, kimsesiz, yoksul öğrencilere, yardıma muhtaç yaşlılara hizmet etmektedir. Dernek olarak Kaş’lı çocuklarımıza milli bayramlarımızda çeşitli aktiviteler düzenledik.Güzel kumanyalar, kitaplar ve hediyeler sunduk.Köylerimizden gelen çocuklarımızı ağırladık. Evlerine mutlu gönderdik. Değerli üyelerimizin katkıları ile sosyal projelere de katkı sağlıyoruz.Yatağa bağlı yaşlı ve muhtaç Anne ve Babalarımız için yatak, yorgan, çarşaf, iç çamaşırı ve havlu gibi ihtiyaçları karşılıyoruz. Bu manevi duyguyu hepimiz paylaşıyoruz. Sosyal yardımlaşma kurumu ile birlikte çalışarak zor durumdaki ailelere ulaşıp sıkıntılarını giderdik. Çerçiler ilk okulumuza özürlü bir çocuğumuz için özel bir sınıf hazırlanması için 5 bin lira yardımda bulunduk.Ovada seralarda çalışan işçilerimizin çocukları için kışlık giyecek olarak kaban, mont ve bot sağladık ve hediye ettik. Ocak ayında ilkokullarımızın arasında mevsimler temalı resim yarışması düzenledik.16 Öğrencimize ödül dağıttık.Bize ulaşan tüm talepleri karşılamak için canla başla çalışmalarımız sürdürüyoruz. Yeni seçilecek yönetim ve denetim kurulu üyelerimize  başarılar diliyorum.” Dedi. 
 
Tüm raporlar üzerinde yapılan görüşmelerin tamamlanmasının ardından yapılan oylama sonucu raporlar İbra edildi. Daha sonra Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerinin  ve Denetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerinin Seçilmesine geçildi. Tek listenin oylandığı seçim sonucu Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri  ve Denetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri belirlendi. Derneğin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Neriman Ünal, Gwendoline Heather Gill,Christine Ann Williams, Ayşe Livesley, Filiz Ünal, Danielle Elisabeth Aleide Verbakel, Susan Jennifer Waterman, William Richard Gill, Mark Douglas Taylor, Lesley Elaine Weames, Nazlı Germayanoğlu,
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise ; John Wilfred Fedorowycz, Stanly Gordon Mace, Arife Hanley,Gamze Mohamad Ahmad, Denetim Kurulu Üyeliklerine ise ; Mehmet Karabaş, Paolo Guglielmi, Mustaf Ketenci, Mehmet Vedat Ünal, Elısabeth Esculano Yuken  seçildiler.
 
Yeni seçilen yönetim kurulu önümüzdeki günlerde toplanarak Derneğin yeni Başkanını seçecek.
 
Editör: TE Bilisim