KAŞ CUMA PAZARINDA RAMAZAN BEREKETİ
KAŞ CUMA PAZARI ATEŞ PAHASI VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Mübarek Ramazan Ayı Cuma Pazarına bereketiyle geldi. Pazarda alış veriş yapan vatandaşlar fiyatların ateş pahası olduğunu söylediler. Pahalı olmasına rağmen yine de alışverişlerini yaptılar. Kaş’ta her hafta kurulan pazardan alış veriş yapanlar arasında oruç tutanlar, yaptıkları alışverişlerde bol sulu ve enerji verecek yiyecekleri daha çok tercih ettiler. Mübarek Ramazan Ayı’nın bahar aylarına denk gelmesine rağmen, inananlar oruçlarını aksatmadan tutarak kulluk görevlerini yerine getiriyorlar. Cuma pazarına her zaman olduğu gibi sabahın erken saatlerinden itibaren, özellikle hanımların ilgisi oldukça fazlaydı. Kaş’lı Hanımlar iftar sofraları için taze sebze ve meyveleri seçerlerken, oruçlular enerji ve kalori ihtiyaçları için tahin, pekmez, yoğurt, süt, yumurta ve peyniri daha fazla tercih ettiler.
Pazarda köylülerin getirdiği organik ürünler daha fazla tercih edildi. Pazar esnafı da yoğun kalabalıktan ve satışlardan memnun olduğunu ifade etti. Ramazan ayında geleneksel olarak hazırlanan iftar sofraları için vatandaşların alışverişleri gün boyu devam etti.  Alış veriş yapan vatandaşlar pazarın çok pahalı olduğunu belirterek, ne yapalım, aç mı kalalım. Çoğu ürünlerin üzerinde fiyat etiketi de yok. Yetkililer tarafından Pazar sıkı denetlenmeli diye konuştular. Cuma pazarında sebze ve meyveler şu fiyatlar ile satıldı; Domates 5.00 TL, Çeri domates 8.00 TL, Patlıcan 5.00 TL, Kabak 5.00 TL, Taze Fasulye 25.00 TL, Salatalık 7.00 TL, Sivri Biber 15.00 TL, Kabya  Biber 10.00 TL, Dolma Biber 15.00 TL, Carliston Biber 8.00 TL, Bakla 8.00 TL, Ispanak 7.00 TL, Pırasa 6.00 TL, Karnabahar 10.00 TL, Lahana 7.00 TL, Marul 3.00 TL, Yeşil Soğan 3.00 TL,  Yeşil Sarımsak 4.00 TL, Maydanoz 2.00 TL, Dere otu 2.00 TL, Roka 2.00 TL, , Brokoli, 8.00 TL, Patates 2:50 TL, Soğan 2.50 TL, Karpuz 15.00 TL, Limon 5.00 TL, Muz 12.00 TL,  Elma 5.00 TL,  Portakal 7.00 TL, Çağla 20.00 TL,
PAZARDA HES KONTROLÜ
Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar nedeniyle Kaş Cuma Pazarında Kaş Emniyet Müdürlüğü ve Kaş Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazarın etrafını bariyerlerle kapatarak pazarın girişinde bariyerlerle girişler oluşturarak sıkı kontroller yaptılar. Pazara girmek isteyenler maske, hes kodu ve ateş ölçerlerle vatandaşları tek tek içeri aldılar.  Hes kodu olmayan vatandaşları hes kodu almak için uyardılar ve vatandaşların hes kodu almalarına yardımcı oldular. Hes kodu kontrolü yapıldıktan sonra  pazara girişlerine izin verdiler.
 
 
Editör: TE Bilisim