Antalya ve Kaş çevresinde etkili olan fırtına ve yağış Cuma Pazar'ında satılan sebze fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Pazar’a ürünlerini satmak üzere Kaş’ın mahalleleri, Kalkan, Yeşilköy, Kınık, Ova, Doğanlaş, Karadağ, Kasaba, Uğrar, Ortabağ ile Finike, Kemer’den gelen pazarcı esnafı da bölgede etkili olan fırtına ve hortum afetlerinin seralara ağır hasarlar verdiğini ve üreticiyi zor durumda bıraktığını ifade ettiler. Esnaflar afet sonrası ürünlerin seralarda zayi olmasından dolayı, fiyatların arttığını ve bunun sonucunda satışların düştüğünün altını çizdiler.
 
Pazar Esnaflarından görüşlerine başvurduğumuz kişilerden Adil Kaçmaz “Hava muhalefetinden dolayı fiyatlar biraz arttı. Fırtına seraların çoğunun naylonunu attı. Ürünler zarar gördü. Yine de halimize şükür ediyoruz “ dedi.

Bir başka pazar esnafı Nabi Balcı ise ; “ Karadağ’da üreticiyim. Marul üretiyorum. Toptan satıyorum. Geçen sene ilk yaptım para kazanamadım. Bu yıl biraz kazandık, çok şükür masrafımızı aldık. Tarımdan başka bir işimiz yok. Tohum, gübre, naylon fiyatı çok yüksek. Maliyetler yüksek olunca, ucuz satmak istememize rağmen satamıyoruz. Vatandaş halimizi bilmeyince, etiketlere bakıyor, pahalı diyor.” Dedi.

Finike’den her hafta Kaş’a pazara gelen Esnaflardan Engin Kılınç ise Finike’de meydana gelen afet sonrası portakal ve mandalina Ağaçları’nın hasar gördüğünü ifade ederek, “ Fırtınada ürünler döküldü ve ziyan oldu. Üreticiler mağdur oldu.” Dedi.

Pazar’da görüşlerine başvurduğumuz Bal Üreticisi Halil Sarıca ise bölgede meydana gelen hırsızlık olaylarından şikâyet etti. Sarıca; “ Bin bir emekle üretim yaptığımız kovanlarımızın çalınması sonucu emeklerimiz yok oluyor. Bir türlü bu olayların önüne geçilemiyor.” Dedi.

Görüşlerini ifade eden bir başka pazar esnafı Mustafa Gödüç ise pazarda yaşanan durgunluğa dikkatleri çekerek, vatandaş da, esnafta mutlu değil dedi. Gödüç; “ Başımıza gelecek şeyler mi var ? Bilemiyoruz. Vatandaş tezgâhlara bakarak geçiyor. Alış veriş yok. Ekonomik kriz olduğunu düşünüyorum. Vatandaşın alım gücü zayıfladı. Az da olsa temel maddeleri almaya çalışıyorlar. Bizde satışların azlığından, maliyetlerimizi karşılayamayıp zarar ediyoruz.” Dedi. Cuma pazarı Esnaflarından Mustafa Kemal Davuloğlu da 15 yıldır pazarda esnaflık yaptığını ifade ederek, Uğrar Mahallesinde ürettikleri ürünleri pazara getirdiklerini söyledi. Davuloğlu da satışların azlığından dert yandı.
 
Kaş Cuma pazarında “Domates çeşitleri 6 TL, kokteyl domatesi 7 TL, sivri biber 10 TL, çarliston biber 9 TL, dolmalık biber 9 TL, salatalık 6 TL, patlıcan 10- 12 TL, Kereviz 7 TL, kabak 7 TL, brokoli 7 TL, karnabahar 7 TL, lahana 2.50- 3 TL, ıspanak 7- 8 TL, kereviz 5 TL, turp 4 TL ve pırasa 8 TL, Soğan 6 TL, Patates 4–5 TL, Kapya Biber 10 TL, Portakal 2 TL, Avokado 4 TL, Havuç 4 TL " fiyatlar ile satıldı.
 
Havanın güzel olmasına ve kalabalığa rağmen pazardan vatandaş’da Pazarcı Esnafı’da mutsuz ayrıldılar.

 
Editör: TE Bilisim