EMITT FUARI’NDA KAŞ İLGİ ODAĞI OLDU
İstanbul’da bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan Kaş İlçenin doğal, kültürel, yöresel zenginlikleri tanıtıldı. Fuar’da ilgiyle karşılanan Kaş standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdiler.
Kaş İlçesi, İstanbul TUYAP Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 30 Ocak- 2 Şubat tarihlerinde 24’üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT)  katılarak, 2 standla başarıyla temsil edilerek, fuarı ziyarete gelen ziyaretçiler Kaş standına yoğun ilgi gösterdiler.
İstanbul’da açılan ve 4 gün süren EMITT Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından turizm temsilcilerini ve profesyonellerini bir araya getirdi. Fuarda, turistik Kaş İlçesi ve bölgesi Kaş Belediyesi koordinatörlüğünde kamu ve özel sektörden kurumları başta olmak üzere turizm sektör temsilcileri, Kaş’lı turizm işletmecileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ilçenin doğal, kültürel ve yöresel zenginlikleri tanıtıldı.
Antalya Valiliğinden Kaş standı
Kaş Belediyesi, dünyanın en büyük fuarlarından biri EMITT’te, yurt içinden ve yurt dışından katılan turizm profesyonellerine ve ziyaretçilerine Kaş ve bölgesini en iyi şekilde tanıtmak için özel tasarımlı stant ile 3 nolu salonda alanda yerini alarak, 77 metrekarelik alanda kurulan stantta Kaş ve bölgesinin tanıtımını başarıyla yaptı.  Fuara katılan Antalya Valiliği bünyesinde de Kaş için stant açılarak, Kaş ve bölgesi 2 standla başarıyla tanıtıldı. Fuarı ziyarete gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan 2 Kaş standı, ziyaretçilerden tam puan aldılar.
EMITT Fuarı’na katılan ve Kaş’ın en iyi şekilde tanıtılması için açılan stantlara gelen ziyaretçilere Kaş ve bölgesinin tarihi, kültürel ve turizm değerlerine yer verilirken, broşürler, tanıtım materyalleri ve görseller sergilendi. Fuarı ziyarete gelen ziyaretçiler ve İstanbul’da yaşayan Kaşlıların da ziyaret ettiği stantlarda Kaş ve bölgesinin ürünlerinden olan tahin, pekmez, bal, ceviz, adaçayı, kekik ve benzeri yöresel lezzetler, stant görevlileri Kaş ve bölgesindeki turizm potansiyellerini broşür ve tanıtım kitapçıkları eşliğinde ziyaretçilere anlatırken, ilçeye özgü tatlardan ikram etmeyi de ihmal etmedi.
EMITT Fuarı’nda Kaş ve bölgesi başarıyla tanıtıldı
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kaşlı turizm sektör temsilcileri ve turizmciler fuarda Kaş ilçe ve bölgesi hakkında bilgi vererek, ziyaretçileri Kaş’a davet ettiler.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş fuarla ilgili olarak yaptığı açıklamada”Kaş ve bölgesini tanıtmak için dünyanın en önemli fuarlarından biri EMITT Fuarına katıldık.Yaşadıkları yerin tanıtılmasında EMITT Fuarı’nın  ülkemizde çok önemli bir yeri var.Kaş İlçemizi ve bölgemizi tanıtmak üzere her sene buraya geliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Kaş ve bölgesini daha iyi tanıtabilmek için çok iyi çalışarak hazırlandık. EMITT Fuarı’nı ziyarete gelen turizm sektör temsilcilerine ve misafirlerimize Kaşımızı, Kalkanımızı, Pataramızı ve Gömbemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Kaş olarak 2019 yılında güzel bir sezon geçirdik. Kaş ve bölgesi tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, denizi, kumu, güneşi, yaylaları, kendine münhasır özellikleri ile Kaş, diğer turizm destinasyonlarından farklı bir yer. 2019’da gelen misafirlerin memnuniyeti bizi sevindirdi. Kaş’ın 2020 yılı içinde de ön plana çıkacağını, güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz. Yerli ve yabancı olmak üzere tüm misafirlerimizi, Kaş’a davet ediyorum” dedi.
30 ülkenin katıldığı EMITT 2020 Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları'nın (THY) kurumsal sponsorluğunda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) iş ortaklığında gerçekleştiriliyor.
EMITT FUARI’NDA KAŞ İLGİ ODAĞI OLDU
İstanbul’da bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan Kaş ve bölgesi standı yoğun ilgiyle karşılaştı. Dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan EMITT’te açılan Kaş standı fuarı ziyarete gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Fuarda açılan 2 Kaş standı ziyaretçilerin beğenisini kazanarak, yoğun ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ilçe belediye başkanları, siyasetçiler ve vatandaşlar Kaş standını ziyarette ederek, Kaş ve bölgesi hakkında bilgilendirilerek, konuklara Kaş yöresinde yetişen ürünler olmak üzere yiyecek, içecek  ikramlarında bulundular.
Başta Kaş standı olmak üzere Antalya’dan fuarda stant açan kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerinin stantlarını ziyaret eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu başarı diledi. Bütüncül bir Antalya tanıtımıyla EMITT’te bulunduklarını vurgulayan Vali Karaloğlu, “Bizim en güçlü markamız Antalya’dır. İlk defa bu sene belediyelerimiz, valilik, sivil toplum, sektör hep beraber fuar alanında bir araya geldik. Bereketli bir fuar olmasını temenni ediyorum”dedi.
Kaş fuarda iki stantla tanıtıldı. Antalya Valiliği bünyesinde ve Kaş Belediyesi koordinatörlüğünde ilçenin en iyi şekilde tanıtılması için açılan stantlar fuarı ziyarete gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi odağı oldu. Stant görevlileri tarafından Kaş’taki turizm potansiyelleri yazılı ve görsel olarak ziyaretçilere anlatıldı. Kaş stantını ziyarete gelen ziyaretçilere Kaş ve bölgesinde yetişen ürünlerden olan Tahin, pekmez, bal, ceviz, adaçayı, kekik gibi yöresel tatlar da ikram edildi. Ziyaretçiler stantlarda fotoğraf da çektirdi. Öte yandan, fuarda ‘en iyi destinasyonlar’ dalında en etkin tanıtımı gerçekleştiren Kaş Belediyesine EMITT yetkililerince plaket verildi.
 
Editör: TE Bilisim