KAŞ GÖMBE YAYLASI PANAYIR ALANI PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU İMZALANDI
 Kaş ilçesinde yapılacak 'Gömbe Yaylası Panayır Alanı Projesi' için Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş protokol imzaladı.
 
Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Gömbe Mahallesi’nde, Kaş Belediyesi’nce yaşama geçirilecek olan “Gömbe Yaylası Panayır Alanı Projesi” yaşam geçiyor. Alanın projesinin yaşama geçirilmesi için Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş arasında işbirliği ve destek protokolü imzalandı. Protokolle, Antalya Valiliği projeye parasal destek verecek. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada” Seçim döneminde verdiğimiz bir vaadimizi yerine getirmek için gerekli ilk adımı attık. Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Gömbe Mahallemiz ve çevresi, Türkiye’nin en güzel üç yaylasından biri. Yayla turizmi ve alternatif turizm merkezimiz. Yaz döneminde binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.  Belki yüzyıllardır bir ay süre ile kurulan tarihi bir panayır var. Gömbe Yaylası bölgenin tarihte de ticaret merkezi idi. Ancak panayır alanının fiziki durumu Gömbe Yaylası’na yakışmıyordu. Bu nedenle yeni bir Gömbe Panayırı projesi hazırladık. 10 Ocak 2020 tarihinde projenin ihalesini gerçekleştireceğiz. Ancak ihale önce Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’ndan ekonomik destek istedik. Kendisi destek sağlayacağını belirtti. Bugün de vereceği destek konusunda bir protokol imzaladık. Kendisine, Kaş adına teşekkür ediyorum. 2020 yılı içinde yeni panayır projemizi bitireceğiz. Gömbe Yaylası’nın hizmetine sunacağız. Gömbeliler gönlünce alışveriş yapabileceği, dinlenebileceği bir panayır alanına kavuşacak” dedi.
   Kaş Belediye Başkanı Ulutaş; 2020 yılında Kaş’ta bir çok yeni projeyi yaşama geçireceklerini belirterek; Kaş Kültür Salonu, kreş, yeni hayvan barınağı, ve millet bahçesi bunlardan bazıları. Millet bahçesi projemizle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bir çalışma yürütüyoruz. 2020 yılı Kaş için kalkınma ve gelişme yılı olacak  dedi.
    Yapılacak olan Gömbe Panayır Alanı, 3 bin 300 metrekarelik bir alanı kapsayacak. Alanın üstü kapalı olacak.
 
Editör: TE Bilisim