Antalya’nın Kaş İlçesi Belediyesi’nce yaşama geçirilecek olan, Kaş’ın yayla bölümünün merkezi olan Gömbe Mahallesi Panayır Alanı Projesi’nde inşaata başlanıyor. Projenin ihale süreci tamamlandı. 3 milyon 625 bin 817 liraya ihale edilen projenin ihalesini 2 milyon 947 bin lira teklif veren Mehmet Akalın – AKDER İnşaat Lm. Şirketi kazandı.
   Proje ile Gömbe Mahallesi Merkezi’ne 3 bin 432 metrekarelik kapalı alan, 30 metrekarelik kafetarya, 105 metrekarelik tuvalet ve  çevre düzenlemesi yer alıyor. Panayır alanı inşaatı 23 Aralık 2020 tarihinde tamamlanacak. Projenin KDV dahil 2 milyon lirası, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanacak. Geri kalan miktar Kaş Belediyesi’nce karşılanacak.
  Proje ile ilgili olarak Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı açıklmada”Gömbe Mahallemiz’de bilinen tarihi ile yaklaşık 100 yıldır, 15 Haziran - 15 Eylül tarihleri arasında Geleneksel Gömbe Panayırı kuruluyor.  Ancak panayır alanındaki esnaf çok ilkel koşullarda hizmet veriyordu. Alan can ve mal güvenliği açısından da uygun değildi.  Projemizle Kaş’ın yayla bölgesinde bulunan 20 mahalleye ve Gömbe Yaylası’na, yaz mevsiminde günübirlik gelen  2-3 bin kişiye hizmet verecek modern bir panayır alanı oluşturacağız. Üstü kapalı ve çelik konstrüksiyon bir alan oluşturacağız. Yaklaşık 60 esnafımız, müşterileri, en önemlisi Gömbe Yaylası günümüz koşullarına uygun bir panayır alanına kavuşacak. Bu projede çok önemli katkı sağlayan Antalya Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na, Kaş halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.
  
Editör: TE Bilisim