Kaşlı gönüllüler Likya Yolu’nu temizlemeye devam etti
   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde sosyal medyada bir araya gelen ve “Likya Yolları Koruma Gönüllüleri” adı altında bir grup oluşturan Kaşlı bir grup, Likya Yolu’nda ikinci kez temizlik yaptı.
   Likya Yolları Koruma Gönüllüleri Grubu üyeleri, Likya Yolu’nda ikinci kez temizlik çalışması yaptı. İkinci kez Likya Yolu’nda temizlik yapan gruba, turizmci Ufuk Güven liderlik yaptı. Yaklaşık 30 kişilik grup, Pınarbaşı Orman Gözetleme Kulesi’nde bir araya geldi. Ormandaki patika yolundan Phellos Antik Kenti’ne kadar olan bölümü temizledi. Burada dinlenme ve öğle yemeği molası veren grup, Çukurbağ Mahallesi ve Orta Kuyu’ya kadar ki 5 kilometrelik rotada alan temizliği yaptı. Çöp topladı. Yürüyüş rotasındaki otları, çalıları temizledi.
    Likya Yolları Koruma Gönülleri’ne liderlik yapan turizmci Ufuk Güven yaptığı konuşmada” Likya Yolu, Kaş turizmi için, Türkiye turizmi için önemli bir rota. Bizler Türkiye’de alternatif turizmin başkenti olarak bilinen Kaş’taki Likya Yolu rotalarını korumak, yürüyüş güvenliğini sağlamak için bir araya geldik. Öncelikli amacımız, Kaş’a tatile gelen doğaseverlerin günübirlik yürüyüş yaptığı kısa rotaları korumak, sezona hazır hale getirmek. Bu yolu gelecek kuşaklara taşımak.  Üç haftalık bir çalışma planı oluşturduk. İlk hafta Akbel – Delikkemer rotasını, bu hafta Pınarbaşı- Phellos Antik Kenti- Orta Kuyu rotasını temizledik. Gelecek hafta Kaş Liman Ağzı – Fak Deresi etabını temizleyeceğiz. Üç haftada toplam yaklaşık 16 kilometrelik bir yolda temizlik yapmış olacağız. Bu duyarlı etkinliklere katılan tüm gönüllülerimize, destek veren kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim