Kaş ilçesinde Jandarma Komutanlığı trafik timi ekipleri, öğrenci servis şoförlerine yönelik denetim yaparken, öğrencilere de eğitim verdi.
   Antalya’nın Kaş İlçesi Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri, öğrenci servisi şoförlerine yönelik denetim yaptı. Şoförlere ve öğrenci servisini kullanan öğrencilere yönelik olarak da eğitim çalışması düzenledi. Eksiği olan ve kurallara uymayan üç servis aracına da cezai işlem uygulandı. Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri, Kaş’a bağlı Gömbe, Sütleğen ve Yeşilköy mahallelerinde öğrenci servisi araçlarında denetleme yaptı. Araçlarda emniyet kemeri, kış lastiği, ilk yardım çantası, evrak, ehliyet ve araçlarda yeterlilik kontrolü yapıldı. Eksiklikleri olan üç öğrenci servis aracına 921 lira cezai işlem uygulandı. Üç araca eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı. Jandarma Trafik Timi ekipleri daha sonra, servis şoförlerine ve öğrencilere yönelik olarak eğitim çalışması düzenledi. Öğrencilere, önce karşıdan karşıya geçme uygulaması yaptırıldı. Ardından servis araçlarına binme, inme, emniyet kemerinin takma, yolculuk süresince emniyet kemerini kapalı tutma uygulaması yaptırıldı. Uygulamaya servis şoförleri de izledi. Onlara da neler yapacakları, görevleri anlatıldı. Hız sınırları konusunda bilgilendirme yapıldı.
   Kaş Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri yaptıkları açıklamada” Kış mevsimine girdik. Araçları bir kez daha kontrol ederek, öğrencilerimize ve servis şoförlerine gerekli eğitim verildi. Amacımız çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okul yolculuğu yapması. Onların can güvenliğinin sağlanması. Bu nedenle denetimlerimiz sık biçimde devam edecek” dediler.
  
 
Editör: TE Bilisim