Antalya’nın Kaş İlçe jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri, sorumluluk bölgesindeki okul servis şoförlerine önce eğitim verdi.  Bir gün sonra da denetim yaptı.
   Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri, önce okul müdürlerine, 180 servis şoförüne ve servis sahiplerine Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi ve Kaş Mesleki Lisesi’nde iki grup halinde eğitim verdi. Katılımcılara, “Okul Servis yönetmenliği” gereği uyulması gerek kurallar anlatıldı. Okul servislerinde bulundurulması zorunlu malzemeler,  levhalar, uyulması gereken trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Özellikle hız limitleri konusunda uyarılar yapıldı. Ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu maddeler, uyuşturucu kullanan kişiyi tespite yönelik olarak bilgilendirme yaptı.
   Ardından bir gün sonra araçlarda kontrol yapıldı. Servis araçlarının sürücü ve yeterlilik belgeleri, araçlarda bulunması gereken dur, öğrenci servisi levhaları, ilk yardım çantası v.b ‘nin kontrolü yapıldı. Araçların içlerinde özellikle emniyet kemerleri, araçların iç donanımı, araçların lambaları kontrol edildi. Ardından öğrencilerin servis araçlarına inip binmelerine eşlik edildi. Öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı kontrol edildi. Yol denetimi yapıldı. Bir günde toplam 132 servis aracı denetlendi.
   Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri; Kaş İlçesi’nde özellikle kırsal alanda yoğun bir taşıma trafiği var.  Servis araçlarının ve sürücülerin yönetmenliğe ve kurallara uyması, kuralara ve yönetmenliğe uygun araç ve sürücü olmaması, çocuklarımızın can güvenliği için denetimler aralıksız devam edecek dediler.
  
 
Editör: TE Bilisim