Kaş İlçesi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “ Kaş Kapya Festivali” 11 Ekim Cuma günü (Bugün) başlıyor. İki gün sürecek festivalde farklı etkinlikler düzenlenecek.
  Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kaş Ziraat Odası Başkanlığı, Kasaba Mahalle Muhtarlığ tarafından ilk kez Kaş’a bağlı Kasaba Mahallesi’nde düzenlenen  “Kaş Kapya Festivali” Cuma günü başlayacak olan festival Cumartesi günü yapılacak etkinliklerle sona erecek. Festival 11 Ekim Cuma günü mehteran takımı eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kasaba Meydanı’nda yapılacak açılışın ardından Likyalı Yörükler Patara Ekibi ve Seydikemer Temel Grubu Halk Oyunları Ekipleri birer folklör gösterisi yapacak.  En iyi kapya biber üretici seçilecek. Acı biber yeme ve kapya yemekleri lezzet yarışması düzenlenecek. Animasyon ve spor gösterileri yapılacak. Aynı gün akşam Burdur’lu Türk halk müziği sanatçısı Ümran Özdemir bir konser verecek.
  Festivalin ikinci günü olan 12 Ekim Cumartesi günü “kapya güzeli” seçilecek. Spor gösterileri ve animasyon gösterileri yapılacak. Akşam seslendirdiği “Erik Dalı” ile dikkat çeken Ankaralı Türk halk müziği sanatçısı Ömer Faruk Bostan bir konser verecek.
İlk kez düzenlenecek olan Kaş Kapya Festivali ile ilgili olarak Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada”Kaş ilçemize bağlı Kasaba, Dirgenler ve Karadağ mahallelerinde yaklaşık 4 bin 700 dekar alanda 43-44 bin ton  kapya biberi üretimi yapılıyor. Bölgemizde yaşanan sis nedeniyle, bu bölgemizde üretilen kapya biberin farklı bir rengi ve tadı var. Özel bir kapya biberi. Ülkemizde tüketiliyor. Birçok ülkeye ihraç ediliyor. Bölge halkının önemli geçim kaynağı. Getirisi diğer ürünlere göre çok daha iyi.  Bu özel biberi tanıtmak, üretimini daha çok teşvik etmek için ilk kez “Kaş Kapya Festivali” düzenliyoruz. Bundan sonra da geleneksel hale getireceğiz. Festival kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliklerle de bölgemizdeki vatandaşlarımız farklı iki gün yaşatacağız. Festivalimize tüm bölge halkını bekliyoruz”dedi.
 
Editör: TE Bilisim