En son Cumhurbaşkanlığı Mülki Amir kararnamesi ile Kaş Kaymakamı olarak atanan Ulaş Akhan, görevine başladı.    Bilgehan Bayar’ın Sakarya’nın Sapanca İlçesi’ne atanmasının ardından Antalya’nın  Kaş İlçesi Kaymakamlığı’na atanan Ağrı’nın Doğubeyazıt Kaymakamı ve yeni Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan görevine başladı.
2017 yılında Türk İdareciler Derneği (TİD) tarafından düzenlenen ödül töreninde "yılın idarecisi" ödülüne layık görülen ve son olarak Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Akhan, Kaş’taki kaymakamlık görevine başladı.
“KAŞ ALLAH’IN LUTFETTİĞİ BİR HAZİNEDİR”
Kaş’a ilçe kaymakamı olarak atanmasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Akhan, “Hizmet aşkıyla bu mesleğe başladık ve bugüne kadar her daim aşkla halkımıza hizmet ettik. Ülkemizin her yeri çok güzeldir. Bizim bu güzelliklere bir şeyler katabilmek ve bu güzellikleri belki de biraz daha tanıtabilmek için de gayretlerimiz olacaktır. İnşallah Kaş’ta da geçmişte görev yapan kaymakamlarımızın bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerin devamını sağlamak öncelikli amacımızdır. Sonrasında da onların gerçekleştirmeyi düşündükleri ancak zamanlarının yetmediği projeleri devam ettirmek istiyoruz. Bir mucize yaratmak için değil zaten varolan bir mucizeyi daha çok insanlara tanıtmak amacıyla buradayız. Kaş hakikaten Cenab-ı Allah’ın bu memlekete lutfettiği bir hazinedir. Bu hazinenin hem muhafazası hem de rehavet görmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
“KAŞ’I ÇOK DAHA GÜZEL YERLERE TAŞIYACAĞIZ”
“Yalnız başımıza bir şey başarmamız da mümkün değildir” diyen Kaş Kaymakamı Akhan, “Özellikle yerel idare, ilçemizdeki siyasetçilerimizle bürokratlarımızın yanı sıra vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, Kaş’ın ileri gelenleri, kanaat önderleri ve entelektüel birikimi olan herkes birlikte hep beraber el ele vererek Kaş’ı çok daha güzel yerlere taşıyacağız. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve refahını artırmak amacıyla elimizden gelen tüm çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Özellikle ülkemizin dört bir taraftan kuşatılmaya çalışıldığı bu dönemde birlik ve beraberliğimizi ortaya koyacak çalışmalar yapmak da istiyoruz. Hangi inançtan, düşünceden olursa olsun ilçemizin tüm aktörleriyle bir arada ortak aklı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.
“KADERİMİZDE KAŞ’A KAYMAKAM OLMAK VARMIŞ”
Henüz eğitim-öğretim hayatını tamamlamadan yıllar önce gençliğinde bir dönem Kaş’a esnaflara toptan malzeme satışı iş için bir kereliğine geldiğini söyleyerek bir anısını da paylaşan Akhan, “O iş turumuz kapsamındaki ziyaret ettiğimiz ilçelerden en güzeli Kaş’tı. Kaldığımız pansiyonda bir sabah kalktığımda bu doğal güzelliği sahip ilçenin manzarasını seyrettiğim gün halen dün gibi aklımda. Cenab-ı Allah’a şükrediyorum; Kaderimizde Kaş’a kaymakam olarak atanmak da varmış. İnşallah bu güzel ilçemiz için hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
KAŞ KAYMAKAMI ULAŞ AKHAN KİMDİR?
1978 yılında Edirne´de dünyaya gelen ve aslen Muş’a bağlı Varto ilçesinden olan Akhan, 2001 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı´nda Vergi Denetmen Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 2006 yılında Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı.
Sırasıyla Sivas Koyulhisar İlçesi, Kastamonu Seydiler İlçesi ve Elazığ Alacakaya İlçesinde Kaymakamlık yaptı. Daha sonra 2013 - 2014 yılları arasında Kilis Vali Yardımcısı olarak görev yapan Akhan, İçişleri Bakanlığının 28.06.2015 tarih ve 2015/398 Sayılı Müşterek Kararnamesi ile Doğubayazıt Kaymakamlığına atanmıştı. Doğubayazıt’ta 1.5 yıl kayyum belediye başkanlığı görevini de yürüten Akhan en son Cumhurbaşkanlığı Mülki Amir kararnamasiyle Kaş’a kaymakam olarak atandı. 40 yaşındaki Akhan, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.
 
Editör: TE Bilisim