KAŞ KAYMAKAMLIĞI MUHTARLAR İÇİN EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ.
 
Antalya’nın Kaş İlçesi Kaymakamı Ulaş Akhan Mahalle Muhtarları ile Toplantı gerçekleştirdi. Kaş Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıya Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlknur Kişi Bagane, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Türk Hava Kurumu Başkanı Ramazan Çetin, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe Türk Hava Kurumu Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Çalışkan, Mehmet Zorlu, Kadir Ustaer, Ömer Tüzer, Muhasip Nurten Canbey ile Kaş’ın 54 Mahallesinin muhtarları katıldılar.
 
Toplantıda Kaş Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İlknur Kişi Bagane Bakanlığın talimatı ile 31 Mart Tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri Sonucu seçilen Muhtarlara Mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirmede Muhtarların kamu hizmetlerini etkin verimli ve güvenli bir şekilde sunmaları, sorunları en kısa sürede yetkili makamlara iletmeleri amacıyla devlet hiyerarşisini tanımaları, muhtarlık müessesesi ve organları görev ve yetkileri anlatıldı.
 
Toplantıda daha sonra muhtarların görüş ve talepleri dinlendi.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan; “ Yeni seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum. İlçemiz coğrafi olarak zorlu şartlara sahip. Tüm vatandaşlarımıza hizmet sunmak için ulaşmaya çalışıyoruz. Her vatandaşımız yaşadıkları bölgeleri güzelleştirebilir. Kaş herkesin yaşamak için can attığı bir yer. Yaşadığımız kentte insani ilişkilerimizi daha iyi seviyelere çıkartmak için uğraş vermeliyiz. Muhtarlarımız seçilmiş kişiler olarak bir kamu görevlileridir. İdari olarak da Kaymakamlıklara bağlıdırlar. Muhtarlarımız bu yapılanmayı ve kanunları çok iyi bilmek zorundadırlar. Mahallelerimizde kanuni düzeni uygulamak ve ilgili makamlara bilge vermekle sorumludurlar. Vatandaşlarımızın devlete olan inancını zedeleyecek davranışlara sebebiyet vermemelidir. Bir vatandaşımızın hastalığını, sıkıntısını, sorunlarını yakından takip etmelilerdir. Bizim tüm bu ihtiyaçlardan haberimiz olmalı ve çözüm için hep birlikte çalışabilmeliyiz. Vatandaşımızın bir ihtiyacı olduğunda mutlaka bizlere ulaşılmalıdır. Günün 24 saati iletişime açığız. Bir vatandaşımız aç yatmamalı, bir vatandaşımız hastalıkta yalnız kalmamalı ve tüm ihtiyaçlarından önce sizlerin sonra da bizim bilgimiz olmalıdır.” dedi
 
Toplantının sonunda Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer Muhtarlara Naim Özdamar’ın yazdığı  “19’uncu Yüzyılda Kaş’ta Üç Köy” ve “ 19’uncu Yüzyılda Kaş Köyleri ve Nüfusu” isimli kitapları hediye etti.
 
Editör: TE Bilisim