Antalya'nın Kaş ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan atık yağlar için teslim töreni düzenlendi.

Kaş Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen atık yağ teslim törenine Kaymakam Ulaş Akhan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlknur Kişi Bagane, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, şirket yetkilileri Oktay Tirli ve Pınar Tirli ile uzmanlar katıldı.

Kaymakam Ulaş Akhan, "Bugün burada Kaş'taki kamu kurum ve kuruluşlarında başlattığımız atık yağ projesinin ilk adımını gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaşmak için bir aradayız. Toplumsal bilinci artırmak amacıyla başlattığımız projeyle atık yağ kutuları kurumlara dağıtıldı. Kısa sürede 900 kilo atık yağ toplandı. Bugün firma yetkililerine teslim ediyoruz. Kamu kurumlarıyla bir başlangıç yaptık. Bunu Kaş genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz. Kaş atık yağ projesinin ilk yaşama geçirildiği ilçelerden biri oldu. Atık yağlar maalesef arıtma tesislerine gidiyor. Arıtma sistemlerini bozuyor. Bir litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini lütfen unutmayın. Bu projenin ne kadar önemli olduğu da burada ortaya çıkıyor. Bunu Kaş geneline yaygınlaştırabilirsek Kaş'ın denizini, doğasını kormuş olacağız. Atık yağlar biyodizele dönüşerek ekonomiye de katkı sağlanacak" dedi.

Ardından kamu kurum ve kuruluşlarının topladığı 900 litre atık yağ firma yetkililerine teslim edildi.
Editör: TE Bilisim