Kaş Kent Konseyi Temmuz ayı toplantısı kaş belediyesi sosyal tesislerinde yapıldı
       Antalya’nın Kaş İlçesi Kent Konseyi, Temmuz ayı toplantısında bir araya geldi. Kaş’ın Çukurbağ  Yarımadası’ndaki Kaş Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya, Kaş Kent Konseyi Sekreteri İsmail Gökçe Başkanlık etti.
    Gökçe Başkanlığındaki Kaş Kent Konseyi Temmuz ayı toplantısına;Kaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Derneği Başkanı Neriman Ünal,  Kaş Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan,Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, KaşEsnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin ve Kaş Merkez Muhtarı Sadık Çalışkan katıldı. Toplantıda, daha önceki toplantılarda alınan kararların bir değerlendirmesi yapıldı. Ardından gündemdeki konular tartışıldı. Yapılan değerlendirme sonrasında bazı tavsiye kararları alındı.
   Alınan karaların başında, Kaş Belediyesi’nin Kaş Merkezi’nden başlayarak çöplerin demir, cam, kağıt vb.  gibi ayrıştırma çalışmasına başlamasını, bunun büyük mahallelerde yaygınlaştırılması konusunda çalışma yapılmasına karar verildi. Ayrıca, Antalya Büyükşehir ve Kaş Belediyesi’nin ortaklaşa olarak kuracağı katı atık tesisi ile, Kaş’a bağlı Kınık- Ova -Yeşilköy havzasındaki sebze atıkları sorununa çözüm üretilmesi konusunda girişimlerde bulunulmasına karar verildi. En son olarak Kaş- Kalkan Yolu Yeniköy Mahallesi sapağında birkaç gün önce meydana gelen tır kazası konuşuldu. Kazaları önlemek amacıyla, Kaş-Demre , Kaş Seydikemer D-400 karayolu ve ara mahalle yolarlındaki uyarı levhaları eksikliği tartışıldı. Gerekli yerlere uyarı levhaları konulması konusunda Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ve Kaş Belediyesi ile çalışma yapılmasına karar verildi.
  
 
 
Editör: TE Bilisim