Kaş’İlçesi’nin Antalya Süper Amatör Lig’te mücadele eden tek takımı Kınık Spor takımı Kaş Belediyesi’nden destek bekliyor.
Kaş Kınık Spor Takımının Başkanı Ayhan Yıldırım yaptığı açıklamada”Kınık Spor Kulübümüz Antalya SAL liginde 27 Puan toplayarak ligde 6.sırada bulunmaktadır. Büyük fedakarlıklar yapılarak takım bugünlere getirilmiştir. Fakat kişisel destekler ve günü birlik planlar, borçlanma, zamana bırakılmış yardımlarla, başarılı olmanın mümkün olmadığı yıllardan beri tecrübe edinilmiş ve her yıl bu sorunlar tekraren devam etmekte olduğu görülmektedir. Bu sebeple artık radikal kararlar alınıp, Kınık Spor Kulübü’müzün yarını için, Şampiyonluk hedefli sürdürebilir başarı elde etmesi için, Kınık Mahallesinin kısıtlı imkânlarının yetersiz olduğu görüldüğünden bu sıkıntıların kökten giderilmesi ve Kınık Spor Kulübünün Kaş’ı temsil etmesi sebebiyle yüklendiği misyon nedeniyle Kişilerin değil Kurumsallaşarak yol alması gerektiği için Kaş Belediye Başkanı Sayın Mutlu Ulutaş’tan randevu talep ettik. Başkan Ulutaş’ın olumlu cevap vermesi üzerine başkanı ziyaret ettik. Yaptığımız ziyarete Kınık Spor Kulübü Başkanı olarak ben, Kaş Belediye Meclis Üyesi Uğur Çıralı, Kınık Spor futbol teknik kadrosu, kulüp çalışanları ve futbolcular yer aldı. Biz birkaç yönetici arkadaşla Kınık Spor Kulübü’müzün düşmemesi ve bu güne kadar yapılan emeklerin heba olmaması için kısa sürede Yönetim ve Futbol Takım Kadrosu oluşturup, yapılması gerekenleri yaparak 2019-2020 Futbol sezonu katılım sağladık. Takıma gönüllü destek sağlayan yardımsever arkadaşların, taraftarlarımızın, futbolcu kardeşlerimizin, hocalarımızın ve kulüp çalışkanlarının fedakarlıkları ile bu günlere kadar geldik. Kısıtlı Imkân ve zorluklar içinde 27 puan toplayıp SAL Liginde 6.sıradayız. Ligden düşme tehlikemiz yok, Fakat maddi sıkıntımız var, bu sezonu maddi sıkıntımız olmadan bitirebilmek için Sizlerin yardımınıza ihtiyacımız vardır. Ayrıca İlçenin en büyük kulübü olan Kınık Spor Kulübü geleceğinin planlanması kurumsallaşması için ilgili paydaşlarla bir araya gelinmelidir. Bir toplantı yapılıp neler yapılması gerektiği konuşulmalıdır. Bu nedenle Kaş Belediye Başkanı Sayın Mutlu Ulutaş’tan ve Kınık Spor Deve Güreşi Ağamız ve Sayın Uğur Çıralı’dan yardım talep ediyoruz”dedi.
Kınık Spor 3.Geleneksel Deve Güreşleri Ağası Uğur Çıralı’da yaptığı konuşmada “ Maçlarını 1500 – 2000 kişiye oynayan, futbolun çok sevildiği Kınık’ta gençlerin göz bebeği Kınık Spor Kulübümüzün sahip çıkılıp ekonomik sorunlar giderilip, kurumsallaşarak gelecek yılların planlamasının yapılması gerektiğini ve bu konuda her türlü maddi manevi desteğe hazır olduğunu söyledi."
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş  Kınık Spor Kulübü için Deve Güreşi Ağasının desteğinin yanında, hem kişisel olarak hem de belediye olarak gereğini yapacağını ,bu şekilde bu yılı bitirip, gelecek yıl içinde geniş bir zamanda hep beraber bir ekip çalışması yapılarak değerlendirme yapılacağı söyledi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş Kınık Spor’ un bu hafta sonu oynayacağı Payallar Maçı öncesi sporculara enerji olsun diye tatlı ikram etti
 
Editör: TE Bilisim