Antalya'nın Kaş ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kaş Belediyesi'nin desteğiyle ilk kez düzenlenen 'Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali', Kaş Anfi Tiyatro'da gerçekleştirilen ödül töreni ve Hafız Edizoğlu'nun 'Nazdrave' konseriyle sona erdi.
Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 4 gün süren Kaş Uluslararası Kısa Filim Festivali'nde 60 ülkeden 550 film yarıştı. 4 dalda jürinin elemesinden geçen 32 film finale kaldı. Sualtı filmlerini değerlendiren jüride Elif Karagöz Bağcılar, Dr. Mert Gökalp ve Billy Cloud yer aldı. Sualtı jürisinin değerlendirmesi sonucu, en iyi sualtı filmi Rus yapımcı Yaroslav Bulavin'in 'İncipience' adlı filmi seçildi. Bu dalda jüri ödülü ise Amerikalı Clayton Cunn'un 'Tiger King' filmine verildi.
Uluslararası yarışma, ulusal yarışma ve öğrenci filmlerini değerlendiren ana jüride Amira Diab, oyuncular Meriç Aral, Mira Goeres, Uğur Polat ve yapımcı yönetmen Özkan Yılmaz yer aldı. Jürinin değerlendirmesi sonucu en iyi uluslararası film ödülünü İsrailli yönetmen Tomer Shushan'nın 'White Eye' filmi kazandı. Bu dalda jüri özel ödülü Zig Dulay'ın 'Jury Awars : Black Rainbow' adlı filmine verildi.
Ulusal film yarışmasında en iyi film ödülünü Zeynep Dilan Süren'nin 'Büyük İstanbul Deprasyonu' filmi kazandı. Ulusal öğrenci filmi yarışmasında en iyi film ödülünü Efe Şubaşı'nın 'Mesafeler' adlı filmi aldı. Bu dalda jüri özel ödülü Malaz Usta'nın 'Sürgünde Bir Yıl' adlı filmine verildi.
Festival direktörü Selen Toplaoğlu, "Kaş'ta bir ilki gerçekleştirdik. 60 ülkeden 550 filmin başvurduğu festivalde 32 film yarıştı. 4 gün sürede bu 32 filmi 150 gösterimini gerçekleştirdik. Bu gösterimin yanısıra 7 ayrı panelimiz, atölyemiz ve etkinliklerimiz oldu. Uluslararası, ulusal, ulusal öğrenci film yarışması ile uluslararası sualtı film yarışması ile burada 32 filmimizi ağırladık. Dünyanın her yerinden gelen konuklarımız oldu. Umuyorum ki herkes büyük keyf almıştır. Bütün etkinlerimiz ücretsizdi" dedi.
Ödül gecesinde konuşma yapan Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, şunları söyledi:
"Kaş 4 gün boyunca güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu yıl birincisi düzenlenen Kaş Kısa Film Festivali aldığı etkileşimlerle, beğenilerle değerini kanıtladı" dedi.
Editör: TE Bilisim