KAŞ’TA TURİSTLERİN KISITLAMADA DENİZ KEYFİ
Antalya'nın Kaş İlçesi’nde 80 saatlik kısıtlamada sokaklarda sessizlik sürerken,ilçenin Sahili, kısıtlamadan muaf turistlere kaldı. Turistlerin bazıları sahilde denize girerken, bazıları ise kumların üzerine uzanarak güneşlenmeyi tercih etti.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşı gecesini de kapsayan ülke genelindeki 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde  sokaklarda sessizlik hakim oldu.  İlçenin merkezi olan Cumhuriyet Meydanı'nda yalnızca kente tatile gelen turistler gezip hatıra fotoğrafı çekti. Kentin ana arterlerinden olan ve her gün binlerce aracın geçtiği Atatürk Bulvarı'nda ise yalnızca görevli kişilere ait araçların seyir halinde olduğu görüldü.
 KAŞ’TA SAHİLLERİ ISSIZ
Kaş ilçesinde ise kısıtlamayla birlikte sokaklar ve plajlar sessizliğe büründü. Yollar, caddeler, dünyaca ünlü plajlar bomboş kalırken, kısıtlamadan muaf olan turistler de bu süreyi otellerinde geçirmeyi tercih etti. İlçede caddeler ve sahillerde sadece sokak hayvanları ve kuşlar kaldı.
 KAŞ'TA DA TURİSTLER DENİZE GİRDİ
  Yazdan kalma güneşli ve sıcak bir günün yaşandığı Antalya'nın Kaş ilçesinde yerli halk kısıtlama dolayısıyla sokağa çıkmazken, ilçede tatil yapan turistler deniz ve güneşin keyfini çıkardı. İnceboğaz halk plajına gelen turistlerden bazıları denize girerken, bazıları ise kıyıda güneşlenmeyi tercih etti.
 KAPUTAŞ PLAJI KISITLAMADA TURİSTLERE KALDI
Antalya’nın Kaş İlçesinde yeni tip koranavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yabancı turistler Kaputaş Plajı’na yoğunluk oluşturdu. Deniz suyu sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü Kaş’ta  kısılamadan muaf tutulan turistler denize girdi. Kovit-19 ile mücadelede uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ilçedeki cadde ve meydanlara sessizlik hakim olurken, dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’nda yaklaşık 200 turist denize girdi, güneşlendi.
Ocak Ayında Denize giren rus Lurii Pakhomov Kaş’a Fethiye’den Likya yolunu yürümek için geldiklerini, burada doğanın ve Kaputaş Plajı’nın çok güzel olduğunu söyledi.
İngiliz Vasily Gryazev ise Kaş’ta Doğum günümü kutlamak için bulunduğunu  salgına karşı alınan tedbirler kapsamında iyi hizmet sunulduğunu kışın daha güzel olan ilçeyi arkadaşlarına tavsiye edeceğini dile getirdi. Bazı tatilciler ise yürüyüş yaptı kitap okudu.
 Denizlerde hüzün ve sessizlik
Tüm ülkemizde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, cadde ve sokakların yanında denizlerinde de sessizliğe bürünmesine yol açtı. Sessizliğe bürünen denizleri tam bir hüzün kapladı. Ülkemizde üç gün boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, yılın dört mevsiminde denizde hareketlilik yaşanan Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki dünya cenneti Kekova’da tam bir sessizliğe neden oldu. Özellikle öğleden sonra balığa çıkanlar, akşam saatlerinde gün batımı ve balık tutmak için denize açılanlar, Kekova turuna çıkan turistler olmayınca Kekova’da tam bir hüzün hakim oldu. Kekova Adası’nın üstünde güneş batarken, onu izleyen olmayınca hüzün daha da arttı. Güneş ile Kekova Adası’nın birleşmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Bu güzelliği  ve hüznü, sadece Demre’nin Kum Dağı Mevkisi’nde oturanlar izledi. Bol bol fotoğraf ve video çekerek, denizin sessizliğini ve hüznünü kayıt altına aldılar.
 
Editör: TE Bilisim