KAŞ MEYDANLARI BOMBOŞ
Türkiye’de alınan coronavirüs önlemlerinin ardından Antalya’nın Kaş İlçesi derin bir sessizliğe büründü.
Tüm dünyayı tehdit eden ve binlerce kişinin ölümüne yol açan Türkiye’de 2 kişinin ölümüne sebep olan ve 191’e ulaşan tanı sayısıyla halkta korku ve panik başladı. İçişleri Bakanlığının korona virüsün bulaşma riskini artıracağı gerekçesiyle umuma açık istirahat ve eğlence mekanlarından bazılarının faaliyetlerini durdurmaya ilişkin genelgesinin uygulamaya girmesiyle, bu kapsamda kaf, oyun salonu, nargile kafe ve internet salonu gibi işyerleri açılmadı. Kaş İlçesi’nde merkezi caddeler ve sokaklar, meydanlar ve parklara mormal günlere göre daha az sayıda insan olduğu gözlemlendi. Sokakta birçok vatandaşlar maske ve eldiven kullanarak koronavirüs salgınından korunmaya çalışıyor. 
Kaş’ta bir takım önlemler alındı
Kaş İlçesi’nde sinema, kafe, Çay bahçesi gibi işyerleri bir süreliğine kapatıldı. Mecbur kalmadıkça insanlar evinden dışarı çıkmıyor. Sokaklar bomboş kaldı. İnsanlara açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet gösteren vatandaşların yakın mesafede bit arada bulunarak bulaşma riskinin arttırılacağı değerlendirmesi sonrası kafeler, eğlence yerleri, sinemalar, tiyatrolar, konferans salonları, düğün salonları gibi birçok mekanın faaliyeti geçici bir süre durduruldu. Kaş’ın simgesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki sakinlik dikkat çekiyor. Kaş İlçesi’nde cadde ve sokaklarda boş olduğu gözlemlendi. Kafe ve çay bahçeleri, kafeteryaların ve birçok esnafın dükkanı kepenk kapattı.
MEKANLAR KAPANDI SOKAKLAR BOMBOŞ KALDI
Kaş’ta kafeler, çay bahçeleri, kepenk kapattı. Lokantalar sadece evlere sipariş yapmak üzere dükkan önlerindeki masa ve sandalyeler belediye zabıta görevlileri tarafından kaldırıldı. Belediye zabıta ekipleri denetimleri sıklaştırırken açık olan dükkanlar iş yapamadıklarını ve mal sahiplerinin kiralar konusunda yardımcı olması gerektiğini söyledi.
Kaş İlçesi’nde her gün binlerce çocuğun oynadığı, ailelerinin oturarak vakit geçirdiği Cumhuriyet Meydanı, çay bahçeleri, kafeler sessizliğe bürünen yerlerin başında geldi. Kaş’ta en çok ziyaretçi çeken tarihi Uzun Çarşı, Antik Tiyatronun yanı sıra Kaş’ın  Kalkan, Patara, Santhos gibi ören yeri ve çevresinde de derin bir sessizlik oluştu. Kaş İlçesi’nin hareketli noktalarından biri olan Cumhuriyet Meydanı ve çevresi sessizliğe bürünen diğer adreslerden biri oldu. Gündüzleri yer bulunamayan otoparkların yarından fazlası boş kaldı. Ana caddelerde sadece az sayıda gelip geçene otomobiller görüldü. Bazı vatandaşların marketlerde alışveriş yaptığı görüldü. Vatandaşların alınan önlemlerin ardından evlerinde çıkmadığı, büyük çoğunluğunun seralarda çalışmaya devam ettiği görüldü. Cadde ve sokaklarda görülen az sayıda insanın tokalaşmadığı, birbirine çok fazla yaklaşmadığı görüldü.
KAŞ’TA TAKSİCİLERDEN VİRÜS TEDBİRİ
Antalya’nın Kaş ilçesinde faaliyet gösteren taksici esnafı koronavirüse (kovid-19) karşı sağlık tedbirlerini aldı.
Kaş’ta da tüm yurt genelinde olduğu gibi olası koronavirüs salgınına karşı önlemler artırıldı. Tüm dünyayı tehdit eden virüsle mücadeleye taksici esnafı da katıldı. Bu kapsamda ilçedeki bir taksi durağında çalışma yapıldı. Taksiciler araçlarını dezenfekte ederken, içini de kolonyayla temizledi. Virüsle mücadelede önemli etken el temizliği dolayısıyla her yolcuya kolonya ve ıslak mendil ikramında bulundu.
Taksici esnafından Mustafa Eriş, “Koronavirüsün Türkiye'de de rastlandığının açıklanması ve yapılan uyarıların ardından, mücadeleye biz de kayıtsız kalmadık. Araçlarımızda temizliği artırdık. Kolonya ve ıslak mendil ikram ediyoruz. Müşteriler uygulamadan son derece memnun oluyor.” diye konuştu.  
 
 
Editör: TE Bilisim