RESSAM ENDER ENDER KAŞ’TA KARMA SERGİSİ AÇTI
Ressam Ender Ender  Kaş ilçesinde 'Bir sevdadır sanat' adıyla karma sergisi açtı.
Ressam Ender Ender, Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Kaş Kültürevi’nde “Bir sevdadır sanat” adıyla karma sergisi açtı. Ender’in sergisinin açılışına Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Kent Konseyi Başkanı İsmail Gökçe, Ressam Ender’in sanatçı dostları ve Kaşlılar katıldı. Ressam Ender Ender’in kişisel  karma sergisinde yağlı boya tekniğinde yapılmış 38 eseri yer alıyor. Bir ay açık kalacak olan sergide Kaş, Bodrum ve İstanbul’un güzelliklerini yansıtan tabloların yanında, sanatçının serbest çalışmaları yer alıyor.
    Serginin açılışında bir konuşma yapan ressam  Ender Ender yaptığı konuşmada” Kaş’ta yaşıyorum. Çok fazla insan tanımıyorum. Ama  kişisel karma sergime, sergiyi duyarak bu kadar sanatseverin katılması bana heyecan verdi. Daha önce birçok karma sergiye katıldım. Her sanatçının farklı bir tekniği vardır. Ben daha çok “Empeyonist” (Klasik fırça) tekniği ile çalışıyorum. Resim geniş bir dünyadır. Bu dünyada bende farklı teknikler deniyorum. Bu sergimde Kaş’ın güzelliklerini yansıtan  tablolarım var. Ama gelecek sergilerde Kaş daha çok yer alacak” dedi.
   Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ise  yaptığı konuşmada”Kaş Kültür Evi’nde 2021 yılının ilk sergisini bugün açtık. Salgın hastalık koronavirüs nedeniyle uzun zamandan beri kültür Evinde kültürel etkinlikler yapılmıyordu. İlk sergi açılışıyla startı verdik. Kaş bir turizm kenti. Ancak aynı zamanda bir sanat kenti. Kaş Kültürevi’de sanatın ve  sanatçıların buluşma noktası oldu. Kaş Belediyesi olarak daha çok kültürel faaliyetin içinde olacağız. Çok farklı sergilere ev sahipliği yapacağız. Çünkü turizm sanatsız olmaz”diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim