KAŞ KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI
Antalya'nın Kaş ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile Kaş Belediyesi tarafından yaptırılacak Kaş Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.
Temel atma törenine Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Demre Belediyesi eski başkanı Süleyman Topçu, belediye başkan yardımcıları Ali Bekik, Salih Usta, Faruk Akbudak, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, "Kaş, Likya Kültürü'nün başkenti. Tarih boyunca birçok kültürü bünyesinde barındırmış, Batı Antalya'nın alternatif turizm merkezi. Tarih boyunca Patara, Xanthos ve Antiphellos kentlerindeki antik tiyatrolarda sanat yapıldı. Ama Kaşımız'da bir kültür merkezi henüz yoktu. Bugün Kaş'ın bir eksiğini gidermek için yola çıkıyoruz. Son yıllarda Kaş birçok kültürel ve sportif etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu etkinlikler Kaş turizmine çok önemli katkı sağladı. Şunu biliyoruz. Turizm sanatla, sporla, müzikle iç içe olmalı. Sadece deniz, kum ve güneşle turizm olmaz" dedi.
Bugün turizmin 12 aya yayıldığı Kaş'ta, 12 ay kültürel etkinliklerin düzenleneceği Kaş Kültür Merkezi'nin temelini attıklarını aktaran Başkan Ulutaş, "Bu merkezde tiyatro, sinema, sergi ve konferans gibi etkinlikler yapılabilecek. Sanat kursları düzenlenebilecek. Kültür merkezimizin maliyetinin yarısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından bir din görevlisi dua etti. Dua sonrası merkezin temeli, Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Başkan Mutlu Ulutaş ve diğer yetkililer tarafından atıldı.
3 milyon 748 bin 500 lira artı KDV'ye ihale edilen Kaş Kültür Merkezi, 2021 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Merkezde 200 kişilik konferans salonu, sergi salonu, fuaye alanı, resim, müzik ve çalışma atölyeleri, kütüphane ve sessiz okuma alanı yer alacak.
Editör: TE Bilisim