Antalya'nın Kaş ilçesinde belediyeye ait olan Kaş Kültürevi'nde, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Gençlik Sergisi açıldı.
Gençlik Sergisi'nin açılışına Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Kaymakam Refiki Osman Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yılmaz Kurt, Kaş Belediyesi Kültür Müdürü Ali Evren, Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Müdürü Tuğba Bozkır, sergiyi hazırlayan İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi görsel sanatlar öğretmeni Ayşe Akgül Dönmez, öğretmenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.
Sergide Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin yağlı boya ve akrilik çalışmalarından oluşan 79 eser yer alıyor. Sergi 26 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Sergide yer alan eserler büyük beğeni topladı. Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, sergi defterini imzalayarak, öğrencileri kutladı.
Serginin açılışında kısa bir konuşma Ayşe Akgül Dönmez, "Sanatın amacı, ruhumuzu gündelik yaşamın tozlarından temizlemektir. İnsan yaşamını güzelleştirmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir'. Bu sergide öğrencilerimiz yaptığı eserlerle, milletimizin hayat damarlarına can veriyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş açık kurdelesini keserek, sergiyi gezdi.
 
Editör: TE Bilisim