Antalya’nın Kaş İlçesi’ni,  Kaş’a bağlı Gömbe Yaylası’na bağlayan Kaş Gömbe karayolu üzerindeki Kuruova Beli, kar tutkunlarının uğrak yeri oldu.

  Kaş – Gömbe karayolu üzerindeki  bin 560 rakımlı Kuruova Beli, Gömbe Yaylası ile Kasaba Ovası’nı ayıran sırt üzerinde bulunuyor. Karlı ve buzlu havalarda zaman zaman ulaşımın aksadığı bir nokta. Şu anda Kuruova Belinde 80 cm kar var. Sedir ormanları içinde, muhteşem bir güzelliğe sahip bir nokta. Kar yağdığı zaman sedir ağaçlarının dallarındaki karla, sedir ormanları müthiş bir güzellik oluşturuyor. Özellikle hafta sonları Kaş ve Demre ilçelerinden yüzlerce kişi, kar keyfi yaşamak için Kuruova Beli’ne geliyor. Birçokları ailecek kar keyfi yaşamaya geliyor. Bazıları kar üstünde mangal keyfi yapıyor. Karda yürüyüş yaparak, çocuklar için kardan adam yaparak karın tadını çıkarıyorlar. Bazıları da kar üstünde yatıyor. Kuruova Beli levhasının üstüne çıkarak, arkadaki sedir ormanları ile fotoğraf çektiriyor.

  Ağabeyi ve yeğenleriyle birlklte Kaş’tan kendi araçlarıyla Kuruova’ya kar keyfi yamak için giden  İlknur Aydın yaptığı konuşmada” Uzun zamandır böyle güzel kar keyfi yapmamıştım. Ağabeyim ve yeğenlerimle birlikte Kaş’ın 1560 metre denizden yüksek rakımlı Kuruova mevkiinde unutamayacağımız bir kar tatili ve keyfi yaptık. Üzüm pekmeziyle  yağan  taze karı karıştırdırarak kar şerbeti yaptık. Büyük bir keyifle yağan karın altında kar şerbeti içtik. Karda kaydık. Benim için yeğenlerimle birlikte güzel unutulmayacak  bir gün yaşadık”dedi.

Karın tadını çıkaran, üstü tarafı çıplak karda takla atan Haydar Duman; Burası çok güzel bir yer. Ailecek hafta sonu karın ve doğanın tadını çıkarmaya geldik. Piknik yaptık. Hava çok güzel olunca, üst tarafımı çıkararak kara girdim. Kar çok güzeldi. Üşümedim.  Çok güzel bir anı oldu”diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim