KERVAN 41 GRUBU LİKYA YOLU’NDA YÜRÜDÜ
Kocaeli İli’nde bir sosyal medya gurubu olan “Kervan 41” adlı dost grubu, Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Likya Yolu’nun bir bölümünde dört gün süren bir yürüyüş yaptı. Grup, dördüncü kez Likya Yolu’nda yürüdü.
Kocaeli Merkez’de bir sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen “Kervan 41” adlı dost grubu, dördüncü kez Likya Yolu’nda yürüdü. Gruba, Antalyalı rehberler Ahmet Şimşek ve Aydın Doğru rehberlik etti.  Dört gün süren yürüyüş, Kaş’a bağlı Kalkan Mahallesi Kördere Mevkisi’nde başladı. Grup,  ilk geceyi Kaş’a bağlı Bezirgan Mahallesi’nde, ikinci geceyi Kaş’a bağlı Gökçeören Mahallesi’nde, üçüncü geceyi de Kaş’a bağlı Ağullu Mahallesi’nde çadırlarda geçirdi. Akşam yemeklerinde gecelenen yerdeki vatandaşlara kazanlar kurduruldu. Yemekler pişirildi. Kazanda pişen yemekler yendi. 51 kilometre süren yürüyüşte, Kaş’a bağlı Kalkan, Bezirgan, Sarıbelen, Hacıoğlan, Gökçeören, Yeniköy ve Ağullu mahalleleri geçildi. Yürüyüş, dördüncü günün akşamı Kaş Merkez’deki Andifili Antik Kenti ve Kaş Anfi Tiyatro’da sone erdi. Grup, beşinci Likya Yolu yürüyüşünü Ekim ayı sonarlında Kumluca’daki Olimpos Antik Kenti’nden başlayarak Geyikbayırı’na kadar yürüyerek tamamlayacak.
Yürüyüşün organizasyonunu yapan ve liderliğini üstlenen Nurten Aktaş yaptığı konuşmada”Biz sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen, çoğunluğu doktor, avukat, öğretim üyesi gibi değişik meslek gruplarından oluşuyor. Ekim ayında Likya Yolu’nun –tamamını yürümüş olacağız. Amacımız farklı yöreleri, insanlarını, kültürünü, mutfağını, tarihi ören yerlerini tanımak. Örneğin bu yürüyüşte çok farklı bir Likya Yolu güzergahını geçtik. Özellikle Bezirgan Mahallesi’ndeki tahıl ambarları, yürüdüğümüz mahallelerdeki Anadolu taş evleri bizim için çok ilginçti. Ayrıca bölge doğa, deniz ve tarihin buluştuğu enfes zenginliklere sahip” dedi.
 
Editör: TE Bilisim