Kaş İlçe Müftülüğü 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, emekli ve çalışan din görevlileri ile ailelerine İnceboğaz Tesislerinde kahvaltı organizasyonu düzenlendi.
Kaş İlçe Müftülüğü tarafından Kaş’ın Gökseki Camii İmam Hatibi Hafız Murat Sarıtaş'ın Kur'an tilavetiyle başlayan program İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu'nun günün anlam ve önemine dair yapmış olduğu konuşma ile devam etti. Müftü Topaloğlu, din görevlilerinin haftasını tebrik ederek, Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlid-i Nebi Haftasının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu ve organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ile tesis çalışanlarına teşekkür etti.
Program kahvaltı ikramı, dua ve din görevlilerimize gül takdimi ile son buldu. Ayrıca günün anlam ve önemine binaen Türk Diyanet Vakıf Sen Antalya Şube Başkan Yardımcıları Ali Karaardıç ve İsmail Kılavuz Müftü Topaloğlu'na çiçek takdim ederek, din görevlileri haftasını tebrik ettiler.Gerçekleştirilen kahvaltı programına, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu'nun yanı sıra Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Salih Usta, Müftülük Şube Müdürü Halil Başarı, Vaizler Sedat Turhan, Emine Ünlü Çetinkaya,  daire çalışanları, din görevlileri ve aileleri katıldı .
ÇAVDIR MAHALLESİ'NDE "PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE GENÇLİK" KONULU KONFERANS
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle  Çavdır Mahallesi Filia Restaurantta, Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanlığı'nın tertip etmiş olduğu yemekli konferans programı düzenlendi.
Ova Mahallesi Fahribey Camii İmam Hatibi Hafız İrfan Küçük'ün Kur'an tilavetiyle başlayan programda,  İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, " Peygamberimiz, Cami ve Gençlik" konulu konferans gerçekleştirdi.
Müftü Topaloğlu, Din görevlileri haftasını bu güzel organizasyonla kutlayan Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanlığı'na ve yönetimine teşekkür ederek, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlı olması temennisinde bulundu. Gerçekleştirilen programa İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, Ülkü Ocakları Kaş ilçe Başkanı Ayhan Yıldırım, Müftülük Şube Müdürü Halil Başarı, daire personelleri, Belediye meclis üyeleri , çok sayıda din görevlisi, gençler ve vatandaşlar katıldı .
Program Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanı Ayhan Yıldırım'ın din görevlilerine Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etmesinin ardından, Müftülük Şube Müdürü Halil Başarı'nın yapmış olduğu dua ile sona erdi.
GÖMBE MAHALLESİ MERKEZ CAMİİ'NDE MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLENDİ.
Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu Mevlid-i Nebi haftası ve irşad faaliyetleri kapsamında Gömbe Mahallesi Merkez Camiinde düzenlenen programa katılarak vaaz irşad etti. İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından seslendirilen ilahi, kaside ve şiirler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.Müftü Topaloğlu, vaazın ardından hutbe irad ederek, Cuma namazını kıldırdı. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve misafirperverlikleri nedeniyle cemaate teşekkür etti.
KAŞ’TA MEVLİD GECESİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in (s.a.s.) dünyayı teşriflerinin seneidevriyesi olan Mevlid Gecesi, tüm yurtta olduğu gibi, ilçemiz genelinde de dualarla idrak edildi.
Mevlid Gecesi münasebetiyle Kaş geneli tüm camilerimizde düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler ve mevlitten bahirler okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi. Bu kapsamda Kaş  İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, Kınık Mahallesi Merkez Camii'nde tertip edilen programa katılarak Mevlid-i Nebi Haftası teması çerçevesinde "Peygamberimiz, Cami ve İrşad " konulu vaaz irşad etti.Yatsı namazı öncesi ise Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu öğrencilerimiz tarafından Kur'an tilaveti, ilahi ve kasideler okundu . Cemaate ise yemek ikramında bulunuldu .
KAŞLI MİNİKLER PEYGAMBERİMİZ'İN (S.A.V) DOĞUMUNU KUTLADI
Kaş İlçesine bağlı Ova Mahallesi Fahribey 4-6 Yaş Kur'an Kursunda, Kurs görevlileri Rüveyda Kantar ve Duygu Karahan Can tarafından hazırlanan Mevlid Kandili programında minikler Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumuna ithafen pasta kestiler, hazırlanan ikramlar ve düzenlenen etkinliklerle Peygamberimizi andılar ayrıca, öğrenci ve velilerimizin getirmiş olduğu salavat-ı şeriflerin duası yapıldı.
 
 
 
Editör: TE Bilisim