Kaş İlçe Müftüsü Bayer:Vekaletle kurban organizasyonu, maruz kaldıkları zulümlere rağmen kendilerine merhamet eli uzanmayan kardeşlerimize ulaşabilmemiz açısından büyük önem arz etmektedir.
        Kaş İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kaş Şubesi tarafından  halkta farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’nda stant açtı.
      Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü ‘2018 Vekâletle Kurban Kesim Programı’ kapsamında, Kaş Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kaş Şubesi olarak halkta farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’nda stant açtı. Açılan stantta vatandaşlara düzenlenen kampanya ile ilgili olarak çeşitli bilgilerin verilmesinin yanı sıra dileyen vatandaşların bağışları da makbuz karşılığı kabul ediliyor. Kampanya ile yurt içi ve yurt dışında yüz binlerce insana ulaşılacağını ifade eden Kaş İlçe Müftüsü Ahmet Bayer yaptığı konuşmada”, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Vekaletle kurban organizasyonu, maruz kaldıkları zulümlere rağmen kendilerine merhamet eli uzanmayan kardeşlerimize ulaşabilmemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple her sene olduğu gibi bu sene de kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Burada söz konusu olan sadece onların karınlarını doyurmak değildir. Söz konusu olan, onlara yüreklerimizin açık olduğunu haber vermektir" dedi.
Vekaletle milletin emaneti olarak alınan kurbanların fakirlere, yetimlere, mazlumlara, mağdurlara, aç ve yoksullara ulaştırıp, oradaki insanların dualarını almanın önemine değinen Bayer, "Kurban organizasyonumuzla dünyanın 145 ülkesinde ve 436 bölgesinde gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirecek. Geçen yıl milletimizin emanet ettiği 257 bin 789 hisse kurbanı; yurt içinde ve yurt dışında mağdur, mazlum ve umudunu bu millete bağlayan kardeşlerimize bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde ulaştırdık. Bu yıl da milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yılki bağış rakamlarının üzerine çıkarak daha fazla ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz. Biz, insanlığa umut, iylik, hayat götürmeyi hedefleyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. İnsanlığa iyilik taşımaya devam edeceğiz“ diye konuştu.
 
Kurban Bayramı’nda vekaletleri alınan kurbanlarla bir taraftan bağışçıların Allah’a yakınlık kazanmasına vasıta olmanın hazzını, diğer taraftan da bu kurbanları mazlumlara götürmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti. “Türkiye Diyanet Vakfı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 26 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenliyoruz. Vakfımıza emanet ettiğiniz kurbanları İslami usullere uygun şekilde keserek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman'ın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bizler Türk Milleti olarak iyiliği her yere ulaştırmak zorundayız. Dünya'ya iyilik egemen oluncaya kadar çalışmak zorundayız. Geçen sene 257 bin 789  adet vekaletle kurban kesimi yapılarak toplam 2 milyon 450 bin aileye yardım yapıldı.  Bu sene hedef olarak Yurt İçinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 farklı noktasında kurban kesimi yapılacak şekilde planlamalar yapıldı ve 275 bin vekaletle Kurban kesimi hedeflenmektedir” dedi.
20 Ağustos Pazartesi günü yani  Arefe gününe kadar açık olacak olan stantta kampanyanın ilk bağışlarını da Ak Parti Antalya Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Köse, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ile Kaş Belediye Meclis Üyeleri Musa Yücel, Hasan Toker ve  Kaş İlçe Müftüsü Ahmet Bayer ve eşi,  yaptı.
 
 
 
Editör: TE Bilisim