KAŞ MÜFTÜSÜ AHMET BAYER: “GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ”
 
Mevlid-i Nebi haftası, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde etkinliklerle kutlanacak. Etkinliklerin bu seneki teması ise “Peygamber ve Gençlik” olarak belirlendi.
 
Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla Mevlid-i Nebi haftasında tüm yurtta olduğu gibi Kaş’ta da birçok etkinlik ve konferans düzenlenecek. 19 Kasım’da hediye kitap dağıtımıyla başlayacak olan faaliyetler, 20 Kasım’da Kınık İmam – Hatip Lisesi’nde Vaiz Sedat Turhan tarafından verilecek vaaz ile devam edecek. 21 Kasım tarihinde Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi’nde Kaş İlçe Müftüsü Ahmet Bayer tarafından konferans gerçekleştirilecek. 22 Kasım’da resmi daire ziyaretlerinin ardından 23 Kasım Cuma namazından önce Kaş Merkez Camii’nde Mevlid Programı düzenlenecek ve saat 20.00’de Belediye Düğün Salonu’nda konferans gerçekleşecek. Mevlid-i Nebi haftasının son program faaliyeti ise 24 Kasım’da Süleyman Çavuş Camii’de Sabah Namazı buluşması olacak.
 
“ANLAYIŞI NE OLURSA OLSUN İNSANLARA PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANLATACAĞIZ”
 
Kaş Müftüsü Ahmet Bayer, Mevlid-i Nebi haftasıyla ilgili şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız doğrultusunda biz de İlçe Müftülüğü olarak hem ülkemizde hem de temsilciğimizin olduğu tüm dünyada her yıl peygamber efendimizi anmak ve anlamak amacıyla bu programları 17 - 24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Önceleri sadece mevlit kandili programı olarak icra edilirdi ama biz mevlit kandiliyle beraber konferanslarla, panellerle sadece camii ve cemaatimize değil siyasi görüşü ve anlayışı ne olursa olsun daha farklı ortamlarda daha farklı insanlara Peygamber efendimizi anlatabilmeyi ve ulaştırabilmeyi amaçlıyoruz.”
 
“GENÇLERİMİZE GÜVENMELİ VE ONLARA SORUMLULUK VERMELİYİZ”
 
Mevlid-i Nebi haftasının bu seneki konusunun “Peygamber ve Gençlik” olarak belirlendiğini söyleyen Müftü Bayer, gençliğin geleceğimiz anlamına geldiğini bu yüzden isabetli ve önemli bir konu seçildiğini söyledi.  Kaş Müftüsü Ahmet Bayer, “Peygamber efendimiz çok genç yaşta olanları bir yere öğretmen olarak bir başka yere vali olarak görevlendirdi. ‘Sen gençsin, yapamazsın’ demedi. Gençlik demek biz demektir. Bunun için Peygamberimiz ‘Allah, beni gençlerle rızıklandırdı, gençlerle rızıklandırdı’ der. Bu yüzden biz de gençlerimize güvenmeliyiz, onlara yetki ve sorumluluklar vermeliyiz. İnşallah hayırlı ve bereketli olur. Herkesin programlarımıza dâhil olmasını istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Editör: TE Bilisim