Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Kaş İlçesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı. Orman Haftası nedeniyle Kaş’lı vatandaşlara üç bin selvi, bin defne ve bin keçi boynuzu olmak üzere ücretsiz olarak beş bin fidan dağıtımı yaptı.

Dağıtım etkinliğine Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, işletme Şefi Bayram Ceylan, teknik ve idari personeller ile vatandaşlar katıldı.

Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir  ”  Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ücretsiz dağıttığımız bu fidanları doğasever vatandaşlarımız bahçelerine dikerek daha yeşil bir Kaş için katkıda bulunacaklar. Bu dikeceğimiz fidanlar ülkemizin geleceği olacak. Ülkemiz güzelleşecek. Hep birlikte yeşil bir ülkede, temiz hava soluyarak yaşayacağız. Gelecekte Çocuklarımıza da bu fidanları birer ağaç olarak gururla göstereceğiz. Hayatın var olabilmesi için toprak ve suyun varlığı elzemdir. Toprak ve suyun kaynağı ise ormandır. Ormanlarımız geçmişten devraldığımız ve gelecek nesillere devretmekten sorumlu olduğumuz en önemli hazinemizdir. Biz çevremize bu kadar güzel bakan bir milletiz. Yine etrafımıza bir baktığımızda hepimizin evinin etrafında değişik ağaçlar vardır. Yani büyüklerimiz evlerinin etrafına bunları dikerek sadece kendileri için değil, kuşlar için başka canlılar için bu dikimi yapmışlar. Genç nesillere ağaç dikmenin önemini ve nasıl aşılanacağının gösterilmesi gerekiyor. Çünkü gençler sizlerden görecek ve onlar da bir sonraki kuşağa bunu aktaracaktır. Daha yeşil bir Kaş için vatandaşlarımıza göstermiş oldukları ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.
 
Editör: TE Bilisim