KAŞ'TA MAKİLİK VE ZEYTİNLİK YANGINI
   Kaş ilçesinde makilik, zeytinlik ve tarım alanlarının bulunduğu bölgede çıkan yangın büyümeden söndürüldü.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde makilik, zeytinlik ve tarım alanlarının bulunduğu bölgede çıkan yangın ucuz atlatıldı. Yangın öğleden sonra Kaş’a bağlı Palamut Mahallesi’nde çıktı. Palamut Mahallesi’ndeki zeytinlik, makilik olan seraların ve villaların bulunduğu Bozbelen Mevki’inden birden alevler yükselmeye başladı. Vatandaşlar, yangını 112 acil çağrı merkezine haber verdi. Bir yandan da kendileri hortumlarla yangına müdahale etmeye başladı. Yangına ilk olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kaş Birimi’ne ait bir itfaiye aracı ile müdahale edildi. Ardından Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait iki arazöz yangına müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 8 dönüm zeytinlik ve makilik alan zarar gördü. Yangın evlere ve seralara sıçramadan söndürüldü. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait iki arazöz, yangın yerinde soğutma çalışması yapıyor. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
KAŞ KARADAĞ MAHALLESİ’NDE ORMAN YANGINI
Antalya'nın Kaş ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına karadan ve havadan müdahaleye başlandı. Ekipler, dağlık bölgedeki yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.
Kaş'a bağlı Karadağ Mahallesi ile Finike'ye bağlı Dağbağ Mahallesi arasında kalan kızılçam ormanında öğle saatlerinde yangın çıktı. 3 arazözle müdahale edilerek söndürülen yangında, yaklaşık 1 dönüm alan zarar gördü. Bu sırada Demre'ye bağlı Çağman ve Belören mahalleleriyle Kaş'a bağlı Karadağ Mahallesi arasında kalan dağlık bölgedeki kızılçam ve makilik alanda yeni yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter ile Kaş ve çevre orman işletme müdürlükleriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 15 arazözle müdahaleye başlandı. Yangın bölgesinin dağlık ve ulaşımın olmaması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü belirtildi. Ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor. 
DEMRE BELÖREN MAHALLESİ’NDEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA
Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Belören Mahallesi Bademli mevkisindeki ormanlık alanda başlayan yangın karadan ve havadan müdahaleyle kontrol altına alındı. 2 helikopter, 15 arazöz ve 60 işçiyle müdahale edilen yangının söndürülmesi için yoğun çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici de yangın alanına gelerek çalışmaları denetledi. İlk belirlemelere göre bölgede 80 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü.              
 Yangın söndürüldü
 Antalya’nın Demre İlçesi’ne bağlı Çağman Mahallesi ile Belören Mahallesi arasında kalan Bademli Mevkii’nde çıkan orman yangını, akşam saatlerinde tamamen söndürüldü. Ekipler, bölgede nöbet tutmaya devam ediyor. Demre İlçesi’ne bağlı Çağman Mahallesi Bademli Mevkii’nde denizden bin metre yüksekliğindeki kızılçam ormanlarının bulunduğu bölgede 25 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00’de orman yangını başladı. Yangına Antalya ve Muğla Orman Başmüdürlüğü’ne bağlı 3 helikopter, Kaş, Finike ve Elmalı İşletme Müdürlüklerine bağlı 10 arazöz, 3 su tankeri, 7 ilk müdahale pikabı, bir dozer, 50 yangın işçisi, 6 teknik eleman, 10 orman muhafaza memuru ile müdahale edildi. Yangın bölgesindeki çalışmaları, Antalya Orman Başmüdürü Vedat Dikici, Yangın Şube Müdürü Mustafa Songür, Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, Finike Orman İşletme Müdürü Kamil Özer yönlendirdi. Arazinin dağlık olması nedeniyle, ulama yöntemi ile 5 kilometrelik 7 noktadan hortuma ulaşıldı. Yangının etrafı çevrilerek karadan kesildi. Havadan da üç helikopterle söndürme çalışması yapıldı. Yangın saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Havanın sakin ve rüzgarsız oluşu, yangının örtü yangını şeklinde geçmesine neden oldu. Daha önce hiç kesim yapılmammış bölge olması nedeniyle, bölgede doğal nedenle çok sayıda yıkılmış ağaç kalıntısı olması dolayısıyla uzun süre bölgede karadan ve havadan soğutma çalışması yapıldı. Yangında yaklaşık 100 dönüm (10 dekar) orman alanı zarar gördü. Gece boyunca bölgede ekipler, nöbet tuttu.
  Uzmanlar, yangının 2 gün önce bölgeye düşen yıldırımdan kaynaklanmış olabileceğini belirterek, yangının çıktığı bölgenin ıssız ve kayalık olduğu, insanın inmesinin çok zor olduğunu belirttiler. Yangın çıkan bölgenin Kaş Orman İşletme Müdürlüğü Karadağ Orman Bölge Şefliği Bölgesi olduğu belirtildi.
   Bu arada aynı gün Kaş İlçesi’ne bağlı Karadağ Mahallesi’ndeki kızılçam ormanında sabah saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangında, bir dönüm kızılçam ormanı zarar gördü.  Yetkililer, aynı yerde 2 gün önce yine yangın çıktığını, aynı şekilde bir dönüm kızılçam ormanının yandığını belirterek, burada bir kasıt şüphesi var dediler.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim