Kaş’ın  Patara Antik Kenti’nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından nostalji konseri düzenlendi.
     Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Likya Birliği’nin başkenti olan Patara Antik Kenti’nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından nostalji konseri düzenlendi.  Likya Birliği Meclisi Binası’nda düzenlenen “Nostalji Konseri’ni”, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zülfü Çelik, Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, erkeolog araştırmacı Prof. Dr. Fahri Işık, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş İlçe Sağlık Müdürü Dilek Kandur, Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş  Bakır Yüksel, Kaşlılar ve Kaş çevresinde yaşayan yerleşik yabancılar izledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği konserde, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı sanatçıları sahne aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde, sanatçılar Özlem Seven ve Ahmet Dağyar antik meclis binasında nostalji rüzgarı estirdi. Sanatçılar “Seninle bir dakika”, “Öyle sarhoşum ki”, “Kaybolan yıllar”, “O gemide ben de olsaydım”, “kadınım”, “Kimler geldi kimler geçti”, “tek başına” gibi nostalji şarkıları seslendirdi. “Memleketim” şarkısıyla sona eren konserde, sanatçılar ayakta alkışlandı.
   Konser sonunda bir konuşma yapan Patara Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Arkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık yaptığı konuşmada””Dünyanın çok önemli uygarlığı olan Likya Birliği’ne başkentlik yapan Patara’nın dünyanın ilk demokratik meclisi bu gece şarkılarla, nostalji ile buluştu. Patara’dan müziğin tınısı yayıldı.Bu tür etkinliklerin tekrarlanmasını istiyoruz “dedi.
   Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfü Çelik ise  yaptığı konuşmada”Antik Kent Konserleri’ni geçen yıl başlattık. Bu faaliyeti uluslar arası düzeye çıkararak , antik kentlere duyarlılığı artırmak istiyoruz” diye konuştu.
  
 
Editör: TE Bilisim