Yeni Kaşlılar olarak bilinen yerleşik İngilizler  Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kaş Patara Plajı’nda temizlik yaptılar.

   Antalya’nın Kaş İlçe Merkezi, Kaş’a bağlı Kalkan ve Patara mahallelerinde yerleşik olarak yaşayan, bölge halkı tarafından Yeni Kaşlılar alarak adlandırılan İngilizler, Kaş İlçesi’nin dünyaca ünlü Patara Plajı’nda temizlik yaptı.  Kaş’ın  Kalkan Mahallesi’nde  yaşayan İngiliz John Federoxic öncülüğünde Patara Palajı’da düzenlene temizlik etkinliğine, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ve Kaş Merkez, Kalkan ve Patara’da yaşayan 19 İngiliz katıldı. Ellerinde çöp torbaları ile birlikte, dünyaca ünlü Patara Plajı’na dağılan İngilizler, plajın yaklaşık 10 kilometrelik bölümündeki çöpleri topladılar. Çöpleri 30 çuvala doldurdular. Daha sonra çöpler görevliler tarafından alındı.

   Kaş Bölgesi’nde yerleşik yaşayan İngilizler adına bir açıklama yapan John Federoxic yaptığı konuşmada”Kaş, Kalkan, Patara kısacası Türkiye artık bizim vatanımız oldu. Her yıl Turizm Haftası’nda, Patara Plajı’nda temizlik yapıyoruz. Patara Plajı, Türkiye’nin ve Kaş’ın çok büyük zenginliği. Koruyarak, temiz tutarak önce konuklarımız sunmak, gelecek kuşaklara taşımak hepimizin görevi. Bu yaptığımız temizlik kampanyası da, bu görevin bir parçası” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim