ORMANLIK ALANDAKİ VİLLA İNŞAATLARINA TEPKİ
Antalya'nın Kaş ilçesinde Sahil Aklar mahallesinde ormanlık alanda villa yapımının artmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.
Kaş Sahil Aklar Köylüleri ormanına sahip çıkıyor.
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri Sahil Aklar köylülerin daveti üzerine Sahil Aklar Köyünü ziyaret ettiler. Köylüler Sahil Aklar Suçıka Mevkiinde birkaç aydır iş makinelerinin yeşil örtüyü yok ederek, hafriyat yaptığını buranın bir kısmının halihazırda orman arazisi olduğunu bu kadar geniş bir alanda doğal dokunun tahrip edilmesinden üzüntü ve endişe duyduklarını dile getirdiler.
ANTALYA  CHP MİLLETVEKİLİ AYDIN ÖZER:KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Kaş İlçesinde Sahil Aklar Mahallesinde ormanlık alan içerisinde kaçak villa inşaatlarının artması üzerine mahalle sakinleri tarafından şikayetlerin artması üzerine başta muhalefet partisi CHP olmak üzere sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan yoğun çalışma üzerine sıtarajik  konusu arazi üzerine CHP Kaş İlçe Teşkilatının öncülüğünde başlatılan çalışmaya çevre platformu, Kaş Eğitim-Sen, Kaş Kadın Platformunun desteklediği etkinliğe CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer olmak üzere İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Kaş Belediye Meclis Üyeleri Meral Şenerdi, Ali Arıtürk, Cemil Tufan in yanında sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden Kadriye Hacımusaoğlu, Dr. Munise Ozan, Sahil Aklar Köyü ile Çevre köylerden vatandaşlar katıldı. Kaş Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteklediği etkinlikte Köylüler ile görüşüp köylülerin problemlerini dinleyen Antalya CHP Milletvekili Aydın Özer yaptığı konuşmada”Konunun takipçisi olacağız,  Birtakım rantçıların kamuya ait ormanlık arazileri peşkeş çekerek rant uğruna Villa yapmak üzere kazanç sağlayanlara asla izin vermeyeceğiz.  Konuyu Meclise taşıyıp kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
Bir araya gelen Sivil toplum örgütleri de yaptığı açıklamada” Kaş İlçesinde uzun zamandır devam eden büyük bir yara olarak bilinen kaçak yapılar son hızla artmaya ve mantar gibi türemeye başlamıştı. Özellikle beton taşıyan araçların gereğinden fazla malzeme yükledikleri araçların asfalt yolları da bozmaya başladı. Kaş İlçesinde özelliklere turizmdeki pastadan pay almak için rant uğruna hem İmar kirliliğini hem de yolları bozan bu durum bölgede endişeleri iyice arttırmaya başladı”dediler.
 Kaş İlçesinde faaliyet  gösteren  STK’ lar da konuya ilişkin olarak  başta Antalya  Valiliği olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğüne  gerekli girişimlerde bulunacaklarını, sonuç alamadıkları takdirde yargıya başvuracaklarını dile getirdiler.
 
 
Editör: TE Bilisim