Antalya’nın Kaş İlçesi’nde CHP’li Kaş Belediye Meclisi Üyesi Meral Çiyan Şenerdi’nin çabaları ile kurulan Kaş Sanat Tiyatrosu, ilk oyunu ile sahne alacak. Kaş Sanat Tiyatrosu 22 Ekim Perşembe akşamı, Kaş Anfi Tiyatro’da Kaşlılar’ın karşısına çıkacak.
Kaş İlçesi’nde Kaş Belediye Meclisi Üyesi Meral Çiyan Şenerdi’nin öncülüğünde Kaş Sanat Tiyatrosu kuruldu. Bir süredir çalışmalarını sürdüren Kaş Sanat Tiyatrosu, Kosovalı yazar  Duruntina Başa’nın yazdığı tek perdelik “Parmak” adlı oyunu ile Kaşlılar’ın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü birincilikle bitiren  eski Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Esma Çankaya ve öğretmen Sefa Gülcü rol alıyor. Yaklaşık iki aydır iki oyuncu, sahneleyecekleri oyun için çalışmalarını sürdürüyor.Yurt dışında sayısız ödüller kazanan Duruntina Başa’nın “Parmak” adlı oyunu, Türkiye’de ilk kez Kaş’ta sahnelenecek. Oyunda birçok geleneksek Kosovalı ailede, savaşta kocalarını kaybetmiş kadınların, hala eşinin ailesi ile yaşadığı görülür. Oysa savaş biteli onlarca yıl olmuştur. Bu kadınların özel yaşamı yoktur. Parmak oyunu, Kosova’da güncel olan bu sorunu işliyor.
Oyunun yönetmeni ve Kaş Sanat Tiyatrosu’nun kurucusu ve Kaş Belediye Meclisi Üyesi Meral Çiyan Şenerdi yaptığı konuşmada”Kaş Merkez’de, belediyemizinde desteği ile profösyönel sayacağımız oyuncularla bir amatör tiyatro topluluğunu yaşama geçiriyoruz. Her başlangıcın zor olduğundan yola çıkarak, tek perdelik bir oyunla Kaşlılar’ın karşısına çıkacağız. 22 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00’de Kaş’ta yaşamını sürdüren herkesi Kaş Anfi Tiyatro’ya bekliyoruz. Bu ilk başlangıcı birlikte paylaşalım. Tiyatromuzun adını biz koyduk. Ömrünü ise oyuna verecekleri destekle Kaşlı sanatseverler belirlesin. Oyunumuz ücretsiz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim